Thursday, 16 April 2015

AWAK INDONESIA ??????? WHATTTTTTSSSSSSS..

Assalamualaikum.. MALAYSIA.. ehhe.. satu pagi yang indah.. Sapaan yang paling best Orlylove dapat IALAHH.. " AWAK INDONESIA KER????"

Aper tuuuhh.. Macam kucing berbulu lebat ajer bunyi nyer.. geli lerrrr.. hehee.. wakakkakakka.. setepek.. orang panggil INDON.. maaf yerr pak.. saya bukan nak hina orang indon.. tetapi.. orang MALAYSIA cukup tidak gemar kalau kita gelar seseorang itu INDON.. hehe.. lawak nyeeer.. bukan sebab benci negara INDON tu.. tetapi.. sebab cintakan MALAYSIA.. hehe.. so..kita orang MALAYSIA ler. kan.. I/C pun Malaysia.. hehe.. 

Dengan ayunya... Orlylove melangkah laju menuju ke LRT nak ke opis.. terlihat seorang lelaki berwajah INDONESIA dengan sebuah bag baju.. mungkin baru sampai ke Malaysia ngak tau ler..kan..hehe.. Eh.. Guweh ngomong indonesia kenapa sik..?? hhee.. 

Aku lihat dengan penuh Ikhlas.. dan Orlylove.,."SENYUM"... jeng..jeng..jeng.. kasi suspen sikit.. apa lagi.. mamat tu pun senyummm.. dannn.. Terus tegur,,," ORANG INDONESIA KAH??".. 

Apa lagi.. Orlylove melangkah lagi laju,, ,dari tangga tu tinggi.. dah tak sempat nak bersantun naik anak tangga tu.. satu persatu.. lagi.. hehe.. memang langkah laju ajer.. hehe.. siap .. mamat tu ..macam nak berkata sesuatu lagi.. cara dia.. tetapi.. Orlylove sempat menghilangkan diri melepasi gate LRT untuk naik ke gerabak.. hehehe.. 

Waduh-waduhhh.. bagaimana dia tahu yang guweh orang indonesia..????? hehee.. mungkin sebab guweh tak sempat bermakeup bila ke opis.. hehe.. Sebenarnya.. Orlylove kurang suka bermakeup dah sekarang ,,.. entah ler.. lepas dah beranak..pinak ni.. makeup.. ketika perlu ajer..lagi-lagi.. nak naik LRT kan.. kalu makeup.. macam cun.. tetiba tertidur..mulut ternganga macam singa laut.. NAkkk ker.. orang tergur.. koo.. nak.. hehe.. 

So.. banyakkan.. bila orang tu.. tak makeup..muka macam comot ajer.. siap badan macam letih ajer..kan..kalau tertidur mulut menganga puun.. orang maafkan..hehe.. rasanya ler..hahaha,, 

Bila duduk dalam teksi sambil nak sampai ke opis Bangsar nun.. hehe.. dok selfie jap.. nak tengok..muka INDON ku.. hehe.. Apapun.. nak citer sikit ler.. keturunan ku.. 

Orlylove.. ni.. memang hasil dari .. keturunan Raja Bugis + Raja Acheh..itu pasaii.. muka ku.. ada persis.. Indon sikit.. so.. nak buat macam mana.. kalau nak muka macam Angelina Joli.. kena buat Plastic Surgery ler.. hehe.. Tak nak Guwehhh.. muka guweehh ni..pun dah cukup baik dah.. janji.. cukup..segalanya.. kurniaan Allah paling cantik.. untuk semua Umat Manusia.. Bersyukur ajer.. Amin.. 

So.. tidak kira muka kita macam keturunan mana.. kita tetap Rakyat Malaysia..Dah nama Malaysia.. Gabungan semua keturunan.. Ada Melayu.. India.. Cina.. Jawa.. Bugis.. Rawa..Iban.. banyak sangat ler.. nak citer.. :P

JOM tengok Muka Orlylove pagi tu.. ambik dalam LRT.. sebelum dan sesampai Opis.. abru Orlylove pakai Lipstick.. kasi ceria sikit.. hehe..



Belanje Selfie dalam Teksi.. On the way.. nak sampai Office.. 



Makeover sesudah sampai Office.. Taraaaa.. macam tak ada beze ajer kan..kan.. Syukur ajer ..ler.. ada gak orang nak tegurkan..kan..kekkekeke.. 


Sultan Johor pernah berkata.. Jangan Malukan ..Keturunan BUGIS.. hehe.. Bugis.. banyak orang anggap bengis.. garang.. tapi..Orlylove ni.. garang macam singa bertempat.. jangan takut ok.. hehe.. 
  
Post a Comment