Monday, 29 May 2017

MATA BENGKAK DISEBABKAN UBAT TAHAN SAKIT.. SALAH SIAPA..??

Ya Allah.. Sakitnya tak ingat.. dah jatuh ditimpa tangga.. huhu.. dugaan betoi apabila.. aku jatuh tergelincir di tangga.. excited benor nak shopping.. hahaha.. dalam hujan renyai-renyai.. kaki aku lakk buat aksi seksi depan orang ramai di depan SOGO hehehe.. 

Benda paling aku cuak apabila.. badan dah berat dan jatuhhh nasib tak terduduk.. ahakk.. kalau terduduk ,, macam nangka busuuukkk daaa.. Dah jatuh tu kan.. buat-buat ler.. machooo.. bangun dan gosok-gosok seluar yang dah basah tu.. hehehe.. kaki sakit tu pun.. bila nampak barangan MURAHH.. makkk kauu.. hakaqqqq lupa yang hakaqqq sakittt dowww.. hehehe.. 

Shopping.. settle.. balik umah dengan happy.. tapiiiii..malam baru nak start kaki sakit.. makkk aiii.. sakit dia tak ingat ,, lutut tak leh bengkok.. kaki tak leh lurus.. kalau dah tegak tu.. sorry ler.. nak bengkok.. kalau anak langgar.. mak jeritttt.. ALLAHHHHH.. Sakittt.. jangan langgar.. hehe. 

Malam tu.. aku layan ACTIVE FAST PANADOL AJER.. tapi.. bila bangun tidoooorr.. stilll sakitt.. sampai terpakse nak ke klinik untuk jumpa DOKTOR.. Bila.. doktor tengokk.. cakap kaki hakaqqq tak de aper2 .. dia hanya kasi UBAT TAHAN SAKIT.. mak ok ajer.. asal SAKIT HILANGG.. dan esok leh start KEJA.. 

BALIK bawak ubat sapu dan UBAT TAHAN SAKIT.. Mak tak makan ubat tu terus sebab DOKTOR pesan..MAKAN BILA PERLU.. 

Esok pagii.. makan sebiji untukkkk tahan sakit.. sebab DEN keje.. harituu.. 

MAAKKKKK AIIIII.. Kena lagikkkk.. Aku lupa yang aku ada alergy ubattt tahan sakit.. sebab dulu dah penah sekali.. tapi AKUUUU LUPAA.. yang doktor lakk tak tanya adakah aku ada alahan aper2 ubat.. MAKKKKK LUPAAA.. Nakkk.. nasib apak kooo masih kenal mak ni saperrr.. WAAAAAAAAAA.. SEBIJIK aku telan.. lepas setengah JAM.. nahhh.. nala.. mata aku bengkak .. 


Aduss.. Gatal dan makin bengkak.. aku cool ajerkkk sebab dah pernah kena tetapi kali ni.. siap macam nak start sesak nafas.. degup jantung jadi laju.. lepas tu.. hidung hakaq.. macam kering dan panas .. tetiba hidung tersekat macam tersumbat.. Allah.. aku jadi CUAK dan serik nak makan aper2 ubat lagii lepas ni.. pagi tu.. aku tidur ajer..sebab mata makin kecil.. 

Jumpa Doktor.. aku tunjuk muko aku.. Doktor terkejut dan aku citer ler.. yang aku lupa nak inform semalam time doktor kasi ubat tahan sakit.. aku ada KAD ALAHAN .. huhu.. Aku tunjuk kad alahan aku.. dan doktor cakap.. you alahan dengan DRUG kumpulan NSAID. 

Ni ler.. ubat tahan sakit yang buat MATA AKU BENGKAK P.P NAPROXEN 550MG



Untuk redakan bengkak kat mata Hakaqq ni.. Doktor kasi ubat Alahan untuk aku makan sehari 6 bijikk.. makkk aii.. makan sebiji ubat tahan sakit aku.. dah bengkak macam muka hapeee.. ni kan kena makan 6 bijik sekali gus.. huhu.. tapi.. sebab nak surutkan muka aku yang dah lain ni.. aku ikut kan.. ajer.. 

Telan ajer 6 biji ubat PREDNISOLONE 5mg. 




Alhamdullilah lepas sehari rehatkan mata dan telan ubat alahan tu.. reda dah sikit.. tapi muka nampak lain gilosss.. semua tegur.. sampai makcik kat opis cakap.. "Eh.. muko nampak mudooo.. lagi baik macam ni.. dari muka lama.. " kakakkaka.. lawak ler.. makcik oiii.. saya bersyukur muko buruk saya yang lama dari muko baru ,.. macam dah kena BOTOX ajer.. tegang macam susah nak senyum.. hehehe.. 


Muka baru keluar dari KLINIK.. Macam Aso.. 





Bila aku diuji sebegini.. aku rasa bersyukur sangat pasal rupa paras aku yang Allah dah kurniakan adalah yang terbaikkk untuk AKU.... Tak payah ler..nak adjust2 ..sekarangni .. Makeup pun dah boleh buat orang nampak lain.. hehe.. 

Alhamdullilah.. Hari ke 2 baru nampak balik muka asal aku.. 

Sekarang ni.. Aku rasa macam nak buat KEMPEN ajer.. kepada semua pesakit yang ada di klinik atau Hospital tu.. jaga2 tentang ALAHAN ubat .. dadah yang masuk dalam badan kita.. hihi.. Mana ler.. team2.. farmasi yang pakar2 tu.. kasi terang ler.. aper UBAT yang tak leh dan apa ubat yang tak elokkkk... grrrrr.. hihi







Post a Comment