Friday, 25 July 2014

ORLYLOVE Mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri

Assalamualaikum.. 
Alhamdullilah... berlalu sudah Ramadhan yang kian hampir dengan hari kemenangan umat Islam yang menunaikan Ibadah Islam yang ke 3 iaitu berpuasa di Bulan Ramadhan dengan penuh keimanan.. 

Hari Raya Aidil Fitri akan hapir tiba dan Orlylove sekeluarga ingin mengucapkan Semoga Semua Umat Islam di seluruh dunia bersama-sama bersatu di hari kemenangan kita setelah sebulan berpuasa dengan menziarahi dan bersedekah kepada saudara-saudara kita yang memerlukan bantuan..






Nanti .. jemput-jemput ler.. kalu ada buat Open House.. ORLYLOVE.. nak beraya sakan tahun.. ni.. Bye.. 

Thursday, 24 July 2014

HASIL JARI RUNCING KU MENJADI.. DENGAN MESIN JAHIT AJAIB.,..

Assalamualaikum.. Semua.. Sayang Orlylove pada semua.. sebab dah nak raya ni.. hatiku berbunga-bunga apabila Orlylove menggunakan khidmat sepenuhnya.. mesin jahit yang telah sekian lama aku miliki dengan sekerap yang mungkin.. hehe.. 

Projek aku untuk pertama kali nye.. aku menjahit baju kurung untuk anak buah aku yang baru lahir.. Bernama Arianna.. Baby Girl yang baru 2 bulan dah pakai baju kurung nak raya nokkk.. hehe.. 

Dengan Keluarkan semua kain ela yang aku beli dahulu nye.. punya banyak stok yang tak jahit lagi.. apa lagi.. pilih ler.. untuk anak-anak perempuan ku.. dan anak sahabat baik ku.. Fidd Mim. 

Jeng..jeng..jeng.. 

Korang leh tengok mesin ajaib ku di sini..

Mulanya di sini.. testing.. testing.. 



Aku menjahit blink...blink lace kat tepi baju dan tangan


Ya.. itu dia tukang jahir professional.. senang.. sesenang ABC.. 
TEKAP + GUNTING + JAHIT.. hehe.. 



TArraaaaa.. jadi sudahhh.. Muslimah Dress untuk my BFF daughter -AFRINA.. so sempena baju ni untuk Afrina.. Aku namakan.. design ni.. AFRINA MUSLIMAH DRESS.. hehe..saper nak tempah hokey.. call sekarang.. hehe. 


Belakang ada tali untuk ikat kasi ketat sikit.. hehe..


Next project adalah.. baju kurung untuk anak-anak ku.. 


Baru siap 2 pasang.. satu untuk SARA dan satu lagi  untuk BABY ARIANNA.. 


Ok.. geng.. aku nak sambung menjahit.. nanti dah settle semua.. aku upload gambor kami di pagi raya dengan baju jahitan ORLYLOVE SHOP okies.. 

Sebelum aku beredar... aku nak ucap terima kasih kepada BFF aku Fidd Mim.. sebab menghadiahkan 3 helai baju dress yang cantik sangattttt.,.. saya suke saya suka.. lap you.. bebeh.. you are my BFF till jannah.. I akan ikhlas seikhlas nyer.. dalam persabatan kita.. hanya Allah sahaja yang boleh pisahkan kita.. In Sha Allah.. doakan kami berdua ok.. 

Thanks u ouls.. 

HASIL JARI RUNCING KU MENJADI.. DENGAN MESIN JAHIT AJAIB.,..

Assalamualaikum.. Semua.. Sayang Orlylove pada semua.. sebab dah nak raya ni.. hatiku berbunga-bunga apabila Orlylove menggunakan khidmat sepenuhnya.. mesin jahit yang telah sekian lama aku miliki dengan sekerap yang mungkin.. hehe.. 

Projek aku untuk pertama kali nye.. aku menjahit baju kurung untuk anak buah aku yang baru lahir.. Bernama Arianna.. Baby Girl yang baru 2 bulan dah pakai baju kurung nak raya nokkk.. hehe.. 

Dengan Keluarkan semua kain ela yang aku beli dahulu nye.. punya banyak stok yang tak jahit lagi.. apa lagi.. pilih ler.. untuk anak-anak perempuan ku.. dan anak sahabat baik ku.. Fidd Mim. 

Jeng..jeng..jeng.. 

Korang leh tengok mesin ajaib ku di sini..

Mulanya di sini.. testing.. testing.. 



Aku menjahit blink...blink lace kat tepi baju dan tangan


Ya.. itu dia tukang jahir professional.. senang.. sesenang ABC.. 
TEKAP + GUNTING + JAHIT.. hehe.. 



TArraaaaa.. jadi sudahhh.. Muslimah Dress untuk my BFF daughter -AFRINA.. so sempena baju ni untuk Afrina.. Aku namakan.. design ni.. AFRINA MUSLIMAH DRESS.. hehe..saper nak tempah hokey.. call sekarang.. hehe. 


Belakang ada tali untuk ikat kasi ketat sikit.. hehe..


Next project adalah.. baju kurung untuk anak-anak ku.. 


Baru siap 2 pasang.. satu untuk SARA dan satu lagi  untuk BABY ARIANNA.. 


Ok.. geng.. aku nak sambung menjahit.. nanti dah settle semua.. aku upload gambor kami di pagi raya dengan baju jahitan ORLYLOVE SHOP okies.. 

Sebelum aku beredar... aku nak ucap terima kasih kepada BFF aku Fidd Mim.. +bizatul liana sebab menghadiahkan 3 helai baju dress yang cantik sangattttt.,.. saya suke saya suka.. lap you.. bebeh.. you are my BFF till jannah.. I akan ikhlas seikhlas nyer.. dalam persabatan kita.. hanya Allah sahaja yang boleh pisahkan kita.. In Sha Allah.. doakan kami berdua ok.. 

Thanks u ouls.. 

Friday, 18 July 2014

MUTAKHIR MH17: 100 mayat ditemui bergelimpangan di lokasi nahas


Sekali lagi negara MALAYSIA di kejutkan dengan kejadian Pesawat MAS terhempas.. kali ni.. laporan mengatakan di tembak.. Ya..Allah Ya Tuhanku.. berat sungguh ujian kau kepada semua Rakyat Malaysia.. sekali lagi.. Sila Baca Laporan.. 





MH17: 100 mayat ditemui bergelimpangan di lokasi nahas - Saksi

Foto

KIEV: Pegawai Kementerian Kecemasan berkata, terdapat beberapa bahagian anggota badan yang sudah berkecai berada di sekitar sehingga 15 kilometer dari lokasi nahas pesawat berkenaan terhempas. 

Beliau yang berada di lokasi kejadian berkata, sekurang-kurangnya 100 mayat ditemui bergelimpangan di lokasi berkenaan. 

Sementara itu, Presiden Ukraine, Petro Poroshenko berkata, Angkatan Tentera negara itu tidak terbabit dengan laporan yang mengatakan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur itu ditembak jatuh. 

"Pihak angkatan tentera tidak melepaskan sebarang tembakan terhadap mana-mana sasaran di udara," katanya dalam sidang media, sebentar tadi. 

Bagaimanapun, beliau tidak menolak kemungkinan pesawat yang membawa 295 penumpang itu ditembak jatuh. 

"Kami yakin mereka yang bersalah dalam tragedi ini akan bertanggungjawab terhadap perkara yang mereka telah lakukan," katanya. 

Terdahulu, media melaporkan pesawat penumpang Boeing itu terhempas di Ukraine dekat sempadan Russia, malam ini. 

Sementara itu, dalam Twitter Malaysia Airlines (MAS), melaporkan pihaknya terputus hubungan dengan pesawat MH17 dari Amsterdam. 

Kedudukan terakhir pesawat ialah di ruang udara Ukraine.- Sky News 

ORLYLOVE : Semoga Allah mencucuri rahmat kepada penumpang-penumpang yang beragama ISLAM.. dan di tempatkan semua mangsa Islam di kalangan orang-orang beriman.. 

Ini semua dugaan Allah di bulan Ramadhan untuk semua Rakyat ISLAM di MALAYSIA.. 





Kredit from FB

Wednesday, 16 July 2014

KECOH PEREMPUAN BERTUDUNG MENGAMUK BILA KERETA "PEUGEOT PUTIH" KENA GESEL..

Assalamualaikum.. Malaysia.. dan serata dunia.. hehe.. Selamat Berpuasa semua.. 
Dah lama rasanya Orlylove bertapa tidak menulis disebabkan terlalu sibuk dan semangat berpuasa.. hehe.. Today I will update about 1 Malaysia kecoh pasal seorang wanita bertudung.. ok lah senang cerita dia budak MELAYU.. buat kecoh apabila kereta PEUGEOT PUTIH yang bernombor..jeng..jeng.. jeng.. kena GESEL dengan seorang UNCLE CINA ni.. 

Korang layan dulu video HEBAT... ni.. 

video

KECOH ler.. lu minah.. orang lain kereta pernah gak kena GESEL.. agak-agak ler.. kalau nak bertindak pun.. Opss.. ORLYLOVE.. bukan nak belah mana-mana pihak.. tapi terasa malu apabila ada anak bangsa sendiri buat perangai yang agak memalukan begini.. tetapiii.....jap..jap.. tengok lagi gambar2 yang Orlylove dapat dari sumber-sumber yang ingin mencuit hati semua rakyat MALAYSIA yang berani mencari maklumat terkini..dan SENSASI.. hehe.. 

Jommm.. layannnzzzz..



MODEL MEMEGANG STEERING LOCK terbaru dari PANAS BARAN GILR.COM

DAPATKAN DI PASARAN.. 


Haaaaaa.. haa.. naik ler.. saham Peugeot lepas ni.. abang-abang sales man tolong jual Peugout kereta SENSASI lagi BERAPI.. hehehe


Ok..ok.. Puasa ni.. nak gosip-gosip sangat hilang puasa Orlylove lak karang.. sekarang ni.. berbalik dengan cerita adik manisss kita ni.. yang HANGIN sangat sebab kereta kena langgar dari belakang..

TEKAAN.. SEMATA-MATA.. 
  1. Orlylove rasa dia betul-betul marah sebab selalu kena langgar
  2. Orlylove fikir memang perempuan itu berperangai panas baran..
  3. Mungkin bila dia tengok uncle yang langgar itu CINA..dia hangin sebab selalu yang buat perangai melanggar itu seorang CINA.. Grrrrrr.. bangsa lain pun selalu gak langgar orang DEK.. 
  4. Apabila memandu kereta syarikat dan kita kena langgar, inilah kaedahnya.. hehe.. 
  5. Perempuan ni dah lama tak ada publisiti dan ini adalah rangka promosikan diri dan syarikat dia mungkin?.. saper tahu.. huhu
  6. Mungkin Wanita yang bertudung dalam video di atas geram dengan lesen P yang dia baru terima sebab kena bayar MAHAL..RM2K.. heheh..
Ok..ok.. cukup-cukup sudah .. Orlylove.. jangan main teka-teki lak.. tak baik tak main reka-reka.. sebab kita tak ada di tempat kejadian.. 

Sebenarnya.. sebagai seorang perempuan..memang elok bawa steering lock keluar apabila kemalangan begini .. untuk menggunakan alat itu bila perlu.. sebab sekarang ni.. banyak benar kejadian orang-orang jahat yang buat perlanggaran secara sengaja untuk merompak.. takut tau.. 

Cuma.. 

PENDAPAT PERIBADI ORLYLOVE Terhadap adik manis bertudung dalam kes di atas..:

- Jagalah.... dirimu demi maruah bangsa dan agama..
- Janganlah pikir kita sentiasa di atas dek.. satu hari Allah turunkan kita sedalam-dalamnya untuk kita menemui Allah
- Jadilah orang perempuan yang bermaruah..di sisi Allah.. memang le.. ada hukum.. kalau orang tu membunuh..hukum nya bunuh.. tetapi.. yang ko kena calar dan kemik sikit jerk.. lepas tu.. yang ko ketuk kereta uncle tua tu sungguh-sungguh.. tu kenapa.. tak sama.. dengan bayaran calar kereta ko yang sedikit tu dekkkkk..
- Walaupun kita dalam musibah..ingatlah.. semua ini telah tersurat untuk kita.. dari Allah tetapi.. Allah sayang kita itu sebab dia turunkan dugaan untuk kita supaya sentiasa dekat diri dengan Allah.. Muhasabah diri dari penyakit PANAS BARAN ko tu.. banyak2 berendam dengan air longkang .. kalau ko mandi air longkang.. dan ko bau wangi.. baru ko nyer penyakit PANAS BARAN ni.. hilang.. 100%.. hihihi
- Walaupun ketika Ramadhan Syaitoon di ikat..tetapi..sikap dan perasaan AMARAH memang mainan fikiran dan hati.. so.. pandai-pandai ler.. jaga anggota yang kecil itu.. 

- PAKCIK TU TAK SENGAJA OIIIII.. KO PAHAM TAK ... TAK SENGAJA.. bayangkan terkena dekat BAPA KO.. marah tak? orang herdek-herdek.. macam ko buat?




Last nasihat ORLYLOVE.. 
"kalau sesiapa yang tak nak kena langgar, pakai kereta buruk.. sebab kalau orang langgar pun.. rugi jerk..duit mereka.. hehe.. insurance habis .. siap kena bayar sendiri lagi..hehe.." 

++++++++++++++++++++++++++

Luahan nak kepada pakcik yang tak sengaja terlanggar kereta PEUGEOT CDM25 cik adik MANISSSSSZZ..