Sunday, 9 August 2015

GITAR UNTUK RAYYAN.. MAMA BELI JUGA..

Ni kisah anakku si Rayyan Mikhael.. dok.. gaduh nak lala..nak lala.. Yer lahh Laki Den ada ler.. sebuah gitar ni.. dah Rayyan lak hantu gitar.. bangun tidur nak Lala.. lala.. akhirnya Orlylove beli gak.. sebab kesiann... kalau ikutkan Cik Pakar Gitar dari Ukulele Malaya.. jangan beli.. anak kecik lagi.. Hati mak mana boleh tahan dok dengar anak rengekkk.. Waaaa.. Mama kalah jugak .. dengan Rayyan.. Tapi.. Mama Happy sebab dapat belikan Rayyan Lala.. 

Memang buat keputusan tak rancang sebab ikut kata hati sahaja.. Orlylove dari Opis.. time orang lelaki dok nak ke Solat Jumaat.. Orlylove jalan lelaju ke Petaling Street.. sebab tak tahan nak beli Gakk.. hehe.. Member I si...Shirley.. ni.. cakap.. Norli aaa.. You pegi Cheng Chong Kai ler.. (Petaling Street) cariik.. itu gitar Rayyan.. Hokeyy.. mana kedai dia..??

Yes Shirley..you memang my BFF .. keke.. sanggup dia google.. dan call si apek kedai.. so.. bila cino cakap ngan cino senang kawtim looo.. hehe.. kasi murah sikit ler.. I jual nama Shirleyy.. 


Kedai kat Petaling Street.. aku jalan punya laju.. sampai terlepas simpang.. dok tanya orang keliling mana kedai gitar kat sini.. ada satu awek cina ni.. cakap..You Jalan terus sampai itu McD.. nampak Maiden .. dan depan sana looo.. So.. aku teruskan misi mencarik gitar Rayyan.. 

Jeng..jeng jengg JUMPA.. ni kedai dia.. 


memang Rare.. kedai dia.. kalau orang tak perasan memang tak jumpa.. tapi.. Orlylove nak jumpa jugakk.. keke.. masuk ajer kedai.. I dah nampakkkkkk.. aper nak tapi.. macam giler gak ler.. sebab kedai pemborong namakan.. semua jenis alat musik ada ler.. masuk terus nampak ini.. gitar.. macam best.. errmmm.. tapi hati nak beli Ukulele.. 



Murah kan..RM68 ajerrr.. 


haa... yang ni.. cukup ler..kot.. sebab kenangkan Rayyan masih kecik.. sekali dia ketokkk.. pecahh.. kopak gak duit den.. walaupun RM45 hinggit.. tapii.. tapi..kan.. ermm.. Apek kedai tu..pandai main perasaan.. Orlylove.. keke.. Ala... You beli ini.. dia kasar tak cantiikkk.. anak main sakit jarii lorr.. sebab string dia.. dawai.. you.. ambik ini looorr.. Black Kaleer.. RM85 sahaja.,.. 
You pun boleh main looooor.. Ermm.. Waaaa.. Kopak mak.. nak kasi anak kecil ajer main.. tapi.. Mak pun teringin gakkkk.. hehe


video


Nampak tak permainan dia.. Akak nak yang murahh...dia kasi tuning yang mahalll.. tapi..ini Black Rose.. I sudah Jatuh cinta ler.. Hokey ajer ler.. Apek... dalam hati.. I yang nak .. Mama ajar Rayyan Hokeyy.. hehe.. 
Terkenang time Orlylove dulu.. time kat kolej.. antara Girls yang boleh main gitar.. zaman dulu susah nak jumpa.. sekarang.. anak kecik pun dah terror.. hehe..


Rayyan pegang MAHALO di kedai UKULELE MALAYA.. 


Pegang Biru.. dapat Hitam.. siap ada ROSE lagi sayangku.. hehe.. 

Jap I nak tunjuk uols sesuatuu.. hehe..


Itu Basis.. Dah tuo-tuo pun .. dah member ajak layan Gigs.. lepas apak nyer.. harituu... lepas gian katanya.. untuk terakhir hehe.. 

Rayyan's Daddy.. Mana nak tumpah kuah kalau tak ke nasi kata pepatah.. Semoga Rayyan jadi anak yang soleh yer Nak.. Amin.. 





RAYA HARI INI DENGAN NAJIB....

Almaklum ler.. namamu NAJIB.. kukukuku. 

Jap.. nak stori de morri.. ler.. I peegi beraya harini di rumah KETUA PUTERI UMNO BAHAGIAN WANGSA MAJU.. Cik Betty.. masuk rumah ketua Politik tidak ler.. nak citer pasal politik.. kita borak pasal.. benda lain ler..kan.. tapi.. Alkisah.. bila Orlylove masuk ajer kawasan rumah rakyat Marhaenn.. nama NAJIB.. bla.. bla.. NAJIB.. Blaa.. bla.. hehe.. sesekali ku sampuk.. 2 laki I letih ler.. sebab mulut nak kunyah makanan .. telinga nak dengar sambil tekak nak telan.. Otak I lak.. nak sampaikan maklumattt.. tambahan.. tentang NAJIB.. itu dan INI.. hehe.. HEBAT.. semua orang bercerita PASAL NAJIB.. 

NAJIB..NAJIB.. NAJIB.. NAPERLER NOK NUN NANG NELAN NYEERRR NAK NAPERRRLEE.. NAK NELAN NOMBOR-NOMBOR 6.2 BILLION.. EKEKKEKE.. 

Akak Tak nak masuk campur..pepandai ler.. Mikee uruskan mana yang patut.. jangan sampai semua rakyat tidak percaya kepada kepimpinan MELAYU.. hokeyy.. kasi layan.. gambar RAYA hari ini.. 



I and my Boss.. 


Bye Jumpa di persidangan sudahh.. 

LEBIH 10 TAHUN TERPISAH DENGAN KOKEN!!!

Harini.. hehe.. 14/6/2015 Macam-macam terjadi.. Mula-mula aku bangun tidor terus siap untuk pergi ke rumah my bestie untuk makeup tunang.. Tahniah nanie.. aku doakan ko akan bahagia dengan pasangan ko.. tercinto.. aku akan pastikan ko cantik.. hokey.. hehe..


OK.. tengah aku makeupkan nanie.. ada call dari Ms. Yap.. my BFF di KOKEN dulu.. hehe.. Aper.. nak kena datang gak ker..??? hokey I siap.. hehe.. korang bayangkan.. aku kerja di KILANG KOKEN ni.. setelah aku settle belajar.. kat Skudai.. balik lepas hantar Tesis.. terus,,.mak aku dah dapatkan aku kerja.. OMG.. kerani pun kerani ler.. sebab aku memang tak suka buang masa.. terus masuk kerja aper sahaja tidak memilih.. 

Tapi.. i tell you.. kat KOKEN ni.. ler.. banyak mengajar aku tentang KERJA.. boss dia.. memang AWESOME.. nama Mr. Wong Chee Keong.. I sayang You boss.. kalau dulu you masuk ISLAM.. dalam lama I kawin ngan you ajer.. kekeke.. memang baik sangat orangnya.. orang cino yang pandai cakap JEPUN.. dan hormat orang ISLAM dan Orang tua.. Bak kata.. kengkawan Kastam dulu..

CKWONG INI..MEMANG CINA BAIK.. tak pernah JUMPA.. kalau dalam 1000 ada sorang gini..kat MALAYSIA..hehe.


Moh Kita layan gambar aku dengan si KOKEN ni.. 


Wife Mr. Wong.. dan Kamal.. bersama anak-anak.. 


Suasana dalam Kilang Gegak Gempita (KOKEN)

Kalau korang nak tau.. dulu time Orlylove kerja KOKEN.. dalam kilang gini ler.. I berjogging.. satu kilang yang besar.. nak carik pekerja.. hehe.. jenuh.. peluh ketiak.. nokk.. hehe.. 


Qalesya.. sibuk nak kasi bunga kat PENYANYI KILANG.. hehe.. 


Lagu aper lagi kalau bukan LAGU ELLA.. kakak ku.. Sehelai baldu biruu.. yang kau berikan dulu.. lallalaa.. sibukkk ajer anak bujang ku.. hehe.. nak interprimm.. hehe.,.


Kasi cenderahati kepada pekerja yang lama.. kira.. sepuluh tahun aku tinggalkan KOKEN.. so.. itu penghargaan 10 tahun mereka bersama KOKEN.. 


Rayyan tak nak kasi Mic kat mama dia.. lagii.. waaaaa.. 



Semua EX-GANGS ORLYLOVE.. 

KATHIR, KAMAL, MR.WONG, ADWARD, ABANG APER I LUPA.. dan ORANG JEPUN yang ORLYLOVE tak kenal.. ok.. SAN.. hehe.. 


Ni ler.. MESIN besar yang aku layan dulu.. dok terangkan kat anak.. INI WATERPUMP.. atau Boring MACHINE.. hehe.. Boringg mesin ni.. kekeke.. 


Udah-udah ler.. Sayangg.. 


Lepas melawat Kilang KOKEN .. Orlylove bawak anak2 layan Mine Shopping Mall lak.. Kira antara tempat kegemaran untuk Cuci mata sana.. nyaman ajer.. 


Comott.. abangku..



JOM BALIKKKK.. BYEE...