Saturday, 15 July 2017

TAK JADI BERCUTI KE KELANTAN, LEPAK AJER LER... KITA.. MELATI BERLIMA

Harini.. bergegas ke KL Sentral sebab dah plan nak makan sama dengan geng Melati yang ada.. Lyza, Ina, sabariah dan Hakaqq ler.. eh..Imah LUPa hehe.. Kami berlima ajer kali ni.. Lagi Sorang.. Laili tak dapat join sebab anak tak ada saper jaga.. hehe.. ok ler.. Laili.. Nanti ler.. lain kali ajer kita lepak lagi.. hihi.. 

Plan asal kami nak bercuti ke KELANTAN.. sebab tiket Air Asia dah tempah lama dah.. tahun lepas.. hehe.. tapi disebabkan Lyza.. berbadan dua.. dah masuk 8 bulan.. so tak leh nak fly.. tak ape ler.. sayang.. keselamatan masing-masing lebih penting dari tiket yang dah beli itu.. kita hanya merancangkan.. Allah tentukan kami hanya berjumpa di Kuala Lumpur sahaja sebelum Lyza pulang ke Qatar.. 

Sempena Hari Raya ni.. Aku nak ucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin semua.. 

Kami hanya lepak makan dinner kat Mahantan Fish NU SENTRAL mall.. 

Makan-makan .. borak-borak dan cit chat cit chat masa dah nak masuk lewat jam 11.. kedai pun dah nak tutup.. kami terpakse balik.. sebab Sabariah kena naik KTM utk balik Sungai Buluh .. risau terlepas Train katanya... hehe.. dah lewat malam ni.. Aku, Ina dan Lyza nak balik Melati.. kami Naik Grab Ajer.. hhehe.. Senang kata Lyza,.. Terima Kasih Lyza.. ko bayar semua lakk harini.. semoga murah rezeki ko.. 

Terima kasih siap ada godies dari Qatar lagi.. hihi.. Coklat Kopi.. aku suke.. tapi dah habis tak sempat nak ambik gambarnye.. hehhehe.. 


Terima Kasih Gang.. kerana sudi luangkan masa walaupun sekejap untuk Hakaqqq... dan Semua.. Tahun depan baru kita dapat jumpa lagii.. Bye.. 



Kita Selfie dulu sebelum jumpa semua hahhaa.. kaki selfie.. 


Naik suke lak tudung ni.. sebab senang ..lilit-lilit terus cantik hehe.. perasan.. hehe.. 



Kami berlima ajer.. 


Lyza dok kata.. Murah-murahh.. kat Qatar mahal nak makan sea food hehe.. ok ler.. murahh order kakak.. hehe.. 


Air Yang datang nama Happiness Infusion, Tetapi sekali datang.. I'm Not Happy dekk.. Air tawar.. tak rasa tembikai.. tak rasa strawberry.. hehe.. ok kasi tukar sedap sikit.. Hakaq ni.. dah tua-tua.. tekak kurang rasa lak.. hehe.. 



Ok dah tukar kasi sedap sikit.. JOM minum.. hehe.. Baru ler.. Happiness forever hehe.. 


Sedapp.. Spaghetti in the sea.. 




banyak sangat fun fries dia .. boleh lama lepak.. hehe.. adios.. ok guys.. tq sekali lagi.. jumpa lagi tahun depan k.. 

Friday, 14 July 2017

DULU PENGECUT, SEKARANG ADA AKU KESAH.. hehehe..

As Salam Semua.. Salam Jumaat, 

Geram betoi harini pasal anak tak nak ke sekolah sebab cikgu cakap "Esok jangan datang sekolah sebab awak tak siap kerja harini.. " Aduss.. CIKGU.. CIKGU.. Kenapa ler.. CIKGU macam bebudak ni.. baik jadi budak ler.. dari jadi CIKGU.. 

Aku bukan marah sebab cikgu tu.. cikgu.. aku marah sebab CIKGU sekarang cakap tak ikut psychology langsung.. kalau budak tu tak siap kerja sekolah.. jangan ler.. ko halau.. jangan ler.. ko marah macam TIADA ESOK BAGIMU.. bukan salah besooo punn.. lagi pun.,.kelas yang cikgu ajar ini bukan kelas PERTAMA punn.. anak semangat nak datang sekolah tetapi takut cikgu marah punya pasal .. teruss.. mengamuk tak nak datangg.. padahal.. SEKOLAH buat JAMUAN RAYA.. Isskkk CIKGU..CIKGUU.. lain kali jangan ler suka marah-marah.. gegege,, 

Dahhh , habis marah hakaqq... tapi kalau nak ikutkan cikgu DULU lagi GARANGG tetapi.. HAKAQ jadi manusia jugakk.. cuma nak2 sekarang .. kurang ANTIFEELING.. hehee. DULU KAMI KEBAL.. hihi.. 

OK.. Kisah nye.. Orlylove nak Share pasal DULU orlylove adalah orang yang PASIF dan kurang rasa harga DIRI ..terlalu rendah SELF ESTEEM.  kalau dalam kelas dulu..kawan sorang dua ajer.. itu pun..pelajar yang satu kepala.. LOMBAB nye.. hehehe.. ok.. macam mana ORLYLOVE dapat nilai diri menjadi MAHAL.. untuk jadi seorang yang LUAR BIASA??? 

SEBAB ORLYLOVE Suka MENCABAR DIRI.. 

Kalau aku TAK CUBA.. AKU TAK TAHU YANG AKU BOLEH BUAT.. 

Kalau AKU TAK CABAR DIRI aku.. AKU TAK AKAN MENJADI Seperti ORANG LAIN.. 

KALAU AKU RASA orang lain HEBAT.. KENAPA AKU tak BOLEH.. 

Itu ler.. yang selalu Orlylove tanamkan dalam DIRI INI.. 




Seingat Orlylove.. mula-mula Orlylove MENJADI BERANI untuk BERUCAP di HADAPAN ORANG RAMAI adalah ketika.. menjadi Pembimbing Rakan SEBAYA.. (PRS).. ketika di Sekolah Mengengah.. 

Lepas tu.. kat kolej .. belajar ke depan.. berucap depan Naib Canselor UTM 

lepas tu..belajar berucap ketika tanya soalan-soalan di mana-mana perhimpunan kecil.. 

sampai ler.. sekarang.. Orlylove suka mencuba.. untuk memperbaiki pengucapan di hadapan orang ramai.. tetapi.. sampai SEKARANG MASIH belajar.. impian ORLYLOVE boleh memberi ucapan awam tanpa menggunakan TEKS ucapan macam pakar-pakar yang lain.. 

In Sha Allah .. kalau di izinkan Orlylove nak masuk kelas pengucapan awam dan fasilitator.. tengah nak cari masa sesuai untuk belajar.. 

Terima Kasih yang tak terhingga orlylove nak ucapkan kepada Ketua Puteri UMNO Wangsa Maju.. Puan Norbhaiti Sabar sebab dia memberi peluang Orlylove melebarkan pengalaman berucap di hadapan orang ramai di majlis keramat UMNO.. 

Koleksi yang masih segar Orlylove dalam pengucapan Awam. 


Membaca Usul Puteri Wangsa Maju pada 2016 di Hotel Grand Season dan pada tahun 2017 diberi sekali lagi peluang untuk membaca usul Puteri di Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur. 

Tahun akan datang,, aku nak cuba memperbaiki diri dan akan cuba berucap di majlis-majlis lagi besar.. In Sha Allah,,, 

Tapi bila terkenang kisah aku kecil dulu.. aku dapat membuat konklusi ..

bahawa, 

untuk menjadi sesorang yang hebat tidak perlu ada BAKAT.. tetapi 
untuk menjadi sesorang yang BERBAKAT kena ada KEHEBATAN yg LUAR BIASA
untuk menjadi sesorang yang LUAR BIASA perlu ada BAKAT DAN KEHEBATAN 

Bakat boleh digilap kalau kita tau kita ada BAKAT tersebut

jadi, 

Jangan KECILKAN DIRI ANDA.. Semua orang ada BAKAT Tersendiri.. Gali,..CARI dan SELIDIK.. apa kah BAKAT Sebenar DIRI kita.. 

Cuba Keluarkan dan praktiskan BAKAT ANDA supaya ianya berguna untuk SEMUA... 



"BAKAT"  SEKARANG DAH BOLEH DIJUAL.. huhu.. 






Monday, 19 June 2017

BERNIAGA TANPA MODAL?? ATOMY MEMANG REAL..

Salam Satu Malaysia Semua.. 

Orlylove nak Share satu peluang PERNIAGAAN secara PERCUMA.. Korang mesti Ingat Hakak NIPU korang kan.. Yer ler.. mana ada PERNIAGAAN TANPA MODAL.. nak jual AIR tepi jalan pun nak kena beli macam2.. nak masuk daftar apa2 pun KENA MODAL.. 

Tapi Ni REAL.. Tak tipu DEk NONN.. TANPA MODAL AWAL.. 

Meh Orlylove ajar macam mana nak buat Berniaga TANPA MODAL untuk Bermula dengan ATOMY produk KOREA yang memang terkenal dengan produk kecantikan dan kualiti produk yang diyakini dalam bab menjaga kesihatan dan kecantikan sekarang. 

Zaman Sekarang,.kalau cakap pasal produk kecantikan dari KOREA semua TERUJA .. Termasuklah ORLYLOVE.. Serius.. produk dia memang best.. aper yang di janjikan oleh ATOMY ni.. memang mengujakan.. korang leh tengok sedikit produk yang ORLYLOVE pakai untuk korang cuba.. 

Kalau korang tanya pakcik google pun.. type ajer ATOMY product.. sure korang jumpa banyak sangat review product yang berkesan untuk si pengguna.. 

So .. di sebabkan Orlylove dah pakai produk ATOMY ni.. Orlylove nak review pasal produk yang orly pakai dan suka sangat.. iaitu..


BB CREAM. 



Aku ni memang simple bab nak menjaga Muka ni..sebab aku tak suka nak berlayer-layer step untuk cantik.. so.. pilihan aku adalah BB Cream Cukup.. untuk pemakaian harian haakaqq.. huhu.. 

Produk KOREA yang tidak perlu kita was-was pasal keberkesanannya sebab Hakaq dah try dan amalkan selama sebulan.. makin berseri muko hakaqq dekk.. 

Pagi lepas cuci muka.. hakaq pakai bbcream ATOMY terus.. selalunya muka akak kering so akan nampak kesan berkuping kalau tak pakai pelembab.. tetapi dengan Atomy bb cream.. memang lembut.. dan nampak muka kita lembab.. 

Tona warnanya serta SUN SCREENnya memang sesuai untuk orang asia seperti KITA..

Calit-calit sedikit sahaja di muka dah nampak kesan yang maksimum.. 

Harga yang JIMAT dan berbaloi sebab kandungannya besar dengan harga murah dan mampu milik.. boleh pakai dalam 3-4 bulan untuk satu tiub.. 

MEMANG BERBALOI Weeyyy.. 




PRODUK ATOMY (CARE SYSTEM FROM HEAD TO TOE






UNTUK RANGKAIAN PRODUK ATOMY DARI KOREA.. BOLEH HUBUNGI 

ORLYLOVE @0176118924

Whatsapp @ 0176118924 

SELAMAT HARI BAPA DARI ORLYLOVE.. MISS MY DAD...







SELAMAT HARI BAPA 



Abah jarang dukung aku ketika kecil, bukan kerana dia tak nak dukung tetapi dia kurang yakin kalau dia dukung aku mungkin aku terjatuh...

Abah selalu tiada di rumah..
Sebab abah selalu keje luar..
Ketika adanya abah..aku selalu takut kena marah sebab abah garang..

Kalau abah tak ada di rumah..
Aku selalu tanya..mak..bila abah akan balik..bukan kerana aku rindu tetapi aku kena sedia untuk kena marah sebab abah aku garang .

Tetapi lepas abah pergi terus meninggalkan aku pada 27 ramadhan Lalu 2001,,aku selalu tanya..bila abah akan hadir dalam mimpi aku..

AKU RINDU ABAH!!!!

Salam Ramadhan Abah 
Selamat Hari Bapa untuk ABAH..

Korang yang masih ada abah..ayah..daddy..ayahanda..apak..kirim salam rindu korang dengan ayah masing2 ...hargailah beliau..

Ingat..bukan abah tak nak dukung aku..
cuma abah risau..aku kecil sangat ketika itu..
Bukan abah tak nak bermain dengan aku ketika itu..
mungkin dia letih dan nak lihat aku bermain..mungkin itu lebih buat abah gembira..

#happyfathersday

Monday, 29 May 2017

MATA BENGKAK DISEBABKAN UBAT TAHAN SAKIT.. SALAH SIAPA..??

Ya Allah.. Sakitnya tak ingat.. dah jatuh ditimpa tangga.. huhu.. dugaan betoi apabila.. aku jatuh tergelincir di tangga.. excited benor nak shopping.. hahaha.. dalam hujan renyai-renyai.. kaki aku lakk buat aksi seksi depan orang ramai di depan SOGO hehehe.. 

Benda paling aku cuak apabila.. badan dah berat dan jatuhhh nasib tak terduduk.. ahakk.. kalau terduduk ,, macam nangka busuuukkk daaa.. Dah jatuh tu kan.. buat-buat ler.. machooo.. bangun dan gosok-gosok seluar yang dah basah tu.. hehehe.. kaki sakit tu pun.. bila nampak barangan MURAHH.. makkk kauu.. hakaqqqq lupa yang hakaqqq sakittt dowww.. hehehe.. 

Shopping.. settle.. balik umah dengan happy.. tapiiiii..malam baru nak start kaki sakit.. makkk aiii.. sakit dia tak ingat ,, lutut tak leh bengkok.. kaki tak leh lurus.. kalau dah tegak tu.. sorry ler.. nak bengkok.. kalau anak langgar.. mak jeritttt.. ALLAHHHHH.. Sakittt.. jangan langgar.. hehe. 

Malam tu.. aku layan ACTIVE FAST PANADOL AJER.. tapi.. bila bangun tidoooorr.. stilll sakitt.. sampai terpakse nak ke klinik untuk jumpa DOKTOR.. Bila.. doktor tengokk.. cakap kaki hakaqqq tak de aper2 .. dia hanya kasi UBAT TAHAN SAKIT.. mak ok ajer.. asal SAKIT HILANGG.. dan esok leh start KEJA.. 

BALIK bawak ubat sapu dan UBAT TAHAN SAKIT.. Mak tak makan ubat tu terus sebab DOKTOR pesan..MAKAN BILA PERLU.. 

Esok pagii.. makan sebiji untukkkk tahan sakit.. sebab DEN keje.. harituu.. 

MAAKKKKK AIIIII.. Kena lagikkkk.. Aku lupa yang aku ada alergy ubattt tahan sakit.. sebab dulu dah penah sekali.. tapi AKUUUU LUPAA.. yang doktor lakk tak tanya adakah aku ada alahan aper2 ubat.. MAKKKKK LUPAAA.. Nakkk.. nasib apak kooo masih kenal mak ni saperrr.. WAAAAAAAAAA.. SEBIJIK aku telan.. lepas setengah JAM.. nahhh.. nala.. mata aku bengkak .. 


Aduss.. Gatal dan makin bengkak.. aku cool ajerkkk sebab dah pernah kena tetapi kali ni.. siap macam nak start sesak nafas.. degup jantung jadi laju.. lepas tu.. hidung hakaq.. macam kering dan panas .. tetiba hidung tersekat macam tersumbat.. Allah.. aku jadi CUAK dan serik nak makan aper2 ubat lagii lepas ni.. pagi tu.. aku tidur ajer..sebab mata makin kecil.. 

Jumpa Doktor.. aku tunjuk muko aku.. Doktor terkejut dan aku citer ler.. yang aku lupa nak inform semalam time doktor kasi ubat tahan sakit.. aku ada KAD ALAHAN .. huhu.. Aku tunjuk kad alahan aku.. dan doktor cakap.. you alahan dengan DRUG kumpulan NSAID. 

Ni ler.. ubat tahan sakit yang buat MATA AKU BENGKAK P.P NAPROXEN 550MG



Untuk redakan bengkak kat mata Hakaqq ni.. Doktor kasi ubat Alahan untuk aku makan sehari 6 bijikk.. makkk aii.. makan sebiji ubat tahan sakit aku.. dah bengkak macam muka hapeee.. ni kan kena makan 6 bijik sekali gus.. huhu.. tapi.. sebab nak surutkan muka aku yang dah lain ni.. aku ikut kan.. ajer.. 

Telan ajer 6 biji ubat PREDNISOLONE 5mg. 




Alhamdullilah lepas sehari rehatkan mata dan telan ubat alahan tu.. reda dah sikit.. tapi muka nampak lain gilosss.. semua tegur.. sampai makcik kat opis cakap.. "Eh.. muko nampak mudooo.. lagi baik macam ni.. dari muka lama.. " kakakkaka.. lawak ler.. makcik oiii.. saya bersyukur muko buruk saya yang lama dari muko baru ,.. macam dah kena BOTOX ajer.. tegang macam susah nak senyum.. hehehe.. 


Muka baru keluar dari KLINIK.. Macam Aso.. 





Bila aku diuji sebegini.. aku rasa bersyukur sangat pasal rupa paras aku yang Allah dah kurniakan adalah yang terbaikkk untuk AKU.... Tak payah ler..nak adjust2 ..sekarangni .. Makeup pun dah boleh buat orang nampak lain.. hehe.. 

Alhamdullilah.. Hari ke 2 baru nampak balik muka asal aku.. 

Sekarang ni.. Aku rasa macam nak buat KEMPEN ajer.. kepada semua pesakit yang ada di klinik atau Hospital tu.. jaga2 tentang ALAHAN ubat .. dadah yang masuk dalam badan kita.. hihi.. Mana ler.. team2.. farmasi yang pakar2 tu.. kasi terang ler.. aper UBAT yang tak leh dan apa ubat yang tak elokkkk... grrrrr.. hihi







Thursday, 4 May 2017

DESERT PERCUMA ???? MACAM BEST " RESTORAN SANA SINI " di DPULZE CYBERJAYA

Orlylove jarang benor nak update pasal makan. Tapi harini teringin lak nak try jadi Makan-Makan Blogger.. hehe.. Kisahnya gini.. 

Kami jalan2 tengah nak carik makan LUNCH.. di Cyberjaya ni.. jalan pusing sampat sesat.. akhirnya kami iaitu.. Hakaq, Dabithah , Nadiah, dan Nana.. hihi.. jumpa satu cave baru bukak ni.. kami tengok dalam macam tak ramai orang tapi tempat dia menarik. 

Nama Cafe SANA SINI. Pekerja di sini memang peramah dan menarik semua gege.. mengajak kami masuk dengan ayat :"Jemput masuk PUAN, kat sini Desert PERCUMA.. "

HAPERRR DESERT PERCUMAA??? Tak yah bayar ??? BETOI?? hehe.. 

Bukan aku teruja pasal aper.. tengok susunan desert dia .. ada coklat.. ada aiskrim.. ada hiasan macam2.. hehe.. kira macam candy bar ler.. hehe.. 

Kami masuk melangkah dengan gembira.. so.. sambil bilik2 menu book.. aku jalan ambik gambar sekitar.. memang selesa.. sebab tepi tempat Candy BAR tu.. ada PLAYGROUND,..,.


Orlylove dah bayang dah .. kalau ler.. aku bawak anak2 aku ke sini.. dah sah.. mereka akan layan AIS KRIM dan main playground.. dah nama budak ..itu ajer mereka suka.. 

Cerita pasal HARGA.. ok ler.. tak mahal sangat.. mampu bayar ler.. kalau macam aku.. dah ada desert.. FREE ...aku  nak ais kosong ajer.. hehe.. maniss ooo.. so...minum air masak ler.. lepas makan desert tu.. 

JOM kita tengok kawasan sekitar.. 


Siap nak menghias lak macam nak masuk majalah hehehe.. 


  kita ambik gambar dulu sebelum mencekik.. hehe.. 


ibu mengandung Dabithah.. 



Ni nama dia KARI DaGING dan TELUR DADAR.. macam ni baru RM10++ ok ler.. ada nasi putih, kari daging sedap dan telur dadar.. Hakak beri 4/5 bintang.. ****



NASI GORENG CLUB MALAM.. Nama Menu dia.. NIGHT CLUB FRIED RICE hehe.. 



Tempat best untuk anak-anak.. 


Hiasan yang menarik untuk diabadikan .. hehe.. 

Nama tempat SANA SINI RESTAURANT

ALAMAT : DPULZE CYBERJAYA MALL 

CARA NAK URUS SUAMI PEMALAS TAHAP GABAN..

Hahhaa..ada lagi ke Spesis SUAMI RAJIN hehe.. masih ramai En. Suami yang RAJIN Giler.. korang yang dapat JODOH dengan lelaki pemalas ni.. korang kena banyak2 Bertenang.. meh sini.. Cik Orlylove nak ngajor korang saper2 yang dah stress dengan SUAMI yang tak membantu korang untuk uruskan rumahtangga bersama.. 

⭐ Mula-mula kita si ISTERI kena bersyukur sebab Allah jodohkan kita dengan seseorang yang terbaik

⭐ Mula-mula kita si ISTERI kena bersyukur sebab Allah jodohkan kita untuk seseorang yang terbaik.

⭐ Mula-mula kita si ISTERI kena bersyukur sebab Allah jodohkan kita untuk seseorang yang terbaik.

⭐ Mula-mula kita si ISTERI kena bersyukur sebab Allah jodohkan kita untuk seseorang yang terbaik.

⭐ Mula-mula kita si ISTERI kena bersyukur sebab Allah jodohkan kita untuk seseorang yang terbaik.

⭐ Mula-mula kita si ISTERI kena bersyukur sebab Allah jodohkan kita untuk seseorang yang terbaik.

Berlapang DADA dan banyaklah berdoa.. 

Cara TENANGKAN PERASAAN untuk menerima SUAMI PEMALAS

++Zikir jangan tinggal. Try Zikir Nabi Yunus 



++ Cuba tunjukkan yang anda inginkan rumah yang bersih, pakaian yang sempurna dan atur segala kelengkapan peribadi dengan teratur. Ini sebab bila ISTERI rajin, suami paling tidak akan cuba juga lah kemas mana yang patut sebab dia selesa dengan persekitaran yang SELESA. 

++ ISTERI Berubah menjadi lebih SUPER POWER WOMEN

++Selalu menceritakan kisah2 menarik tentang rumahtangga orang lain yang lebih sempurna. Jangan lah buat perbandingan sampai SUAMI sakit hati.. mungkin kias2 cerita yang dia tidak rasa kita bandingkan dia dengan suami orang lain. 

++ Try amalkan 5S dalam rumah kita 



Selebihnya DOA, DOA, DOA dan AMAL... Selamat beramal.. Wasalam..