Friday, 27 November 2015

BUAT DUIT CARA KING'S FAMILY.. UNICO DIHATI ORLYLOVE...

Alhamdulillah ORLYLOVE ketemu juga dengan Syarikat yang betul.. Plan yang Hebat dan Pada waktu yang betul Orlylove mula dengan pantas.. bukan nak menunjuk tetapi terpakse tunjuk gak tau.. 


Kasi CIUM DUIT itu.. supaya kita dapat tahu yang duit itu dari hasil TITIK peluh kita hehe.. 


Sekali dapat Duit banyak negara lerr.. kasi tukar ler dulu kalau nak join pun.. iskhhh... HEBAT sunggu UNICO ni.. orang mencari-carik kita untuk JOIN.. 017-6118924


nak selit tunjuk muko Akaq yang dah makin sihat sebab applykan BB Cream Seqy Beauty.. RM55 sebotol.. saper nak kasi roger k.. 




 





memberku Hisham.. geng carik DUIT belakang BUKIT.. hehe.. 


ORLYLOVE BUAT GILA!!!..LETAK JAWATAN KETIKA EKONOMI NEGARA TIDAK STABIL.. GILER KO..

Berat di hati nak buat keputusan.. tetapi keputusan perlu di PUTUSKAN segera sebelum ianya makin parah.. Selama ini..makan gaji adalah pilihan tetapi disebabkan keadaan mendesak.. dan terasak hingga dihimpit ke dinding.. kita terpaksa melawan juga.. 

LAWAN SIAPA??? Lawan nafsu ker? lawan member ker? Lawan Boss ke? 

TIDAK!!!.. Orlylove kena melawan JIWA dan PIKIRAN yang terlalu takut nak keluar dari ZON SELESA yang sebenarnya TIDAK SELESA LANGSUNG.. 

Bayangkan.. makan gaji dah lebih 18 tahun.. tetapi disebabkan kekurangan pendidikan mengurusakan kewangan.. kita tetap di situ.. orang lain dah maju selangkah.. kita tetap di SITU.. itu yang terjadi kepada ORLYLOVE.. sedih tau.. nak tinggalkan company yang 8 tahun kita setia bersama.. banyak pengalaman yang ORLYLOVE belajar di ISM.. sob..sob.. sedih tetapi.. sedih lagi kalau ORLYLOVE tetap di tahap yang tidak boleh memberi KUASA kewangan yang Baik untuk teruskan hidup bekeluarga.. 

Lepas dah dapt keputusan dan kekuatan,...Orlylove berjaya menyerahkan SURAT PERLETAKKAN JAWATAN.. dengan gembiranya.. 



Contoh surat PERLETAKKAN JAWATAN ORLYLOVE.. 

Kehadapan bossku yang disayangi.

Saya bernama Raja Norli Akma ingin berhenti kerja daripada Jawatan KULIKUTIF walaupun boss tak kasi saya berhenti.

Jawatan saya selama ini Kulikutif dan boss naikkan kepada Kulikutif Forever membuatkan saya berbesar hati tetapi..saya nekad nak keluar atas sebab2 dibawah:

1. Saya tak suka tengok muko boss ketika boss gelak sebab nampak buruk benor..macam lelaki kayo gelak sambil pakai sluar ketat.

2. Boss suka buat muko seposen bila boss citer pasal duit syarikat dah habis sebab nak beli tisu tandas..pun tak ada duit..

3. Boss kata nak kasi kami bonus banyak tapi boss ambik banyak kasi kami sikit..padahal..apa keje boss..masuk opis..marah2 duduk2 dpt bonus..itu maksudnya boss makan gaji bute..

Tarikh akhir saya adalah tarikh akhir boss kencing..

Yang benar..

‪#‎orlylove‬ nama pena saya..boss boleh jadi follower saya kalau boss bosan..hihi




nampak tak..?? kenapa AKAQ letak jawatan.. sebab itu BERWANG ler.. kalau nak makan gaji sampai mati.. sampai biler.. akak tak rasa pegang WANG begitu.. macam orang keje kat BANK.. pegang duit JUTA2 dek.. hehe.. Alhamdullilah Allah dah tunjukkan jalan yang benar untuk ORLYLOVE..


Hari pertama letak jawatan terus dapat Prospek.. terorr.. terror... hehe..

 (pakai BBCream Seqy Beauty.. you..muka I dah nak lembut dan baik.. dari kulit kering merekah..  check sini.. nak ORDER CALL ME : 0176118924)


Malam nyer kita ada perjumaan RAHSIA dengan sekumpulan penduduk yang duduk di Flat Sri KEDAH.. KL.. 





Nampak tak.. ??? happy tahap tapir dapat LETAK JAWATAN yang selama ini Orlylove takut nak buat.. huhu.. Alhamdullilah Allah beri petunjuk ini AWAL.. dan TEPAT.. 

Tak balik umah lagi ni.. dari opis terus jumpa GANG,, KING ORLYLOVE in da HOUSE.. Welcome to THE KING'S FAMILY.

Thursday, 12 November 2015

SEKELIP MATA BOLEH CANTIK ??? TIPU LAH??? NAK BUAT CITER TAHYUL LERR NI.. SI BB CREAM BY SEQY BEAUTY

Macam mana aku nak mula..ni .. Sebab aku segan dengan sahabatku Effi Rahmat..hehee.. sorry ye beb.. aku kena citer gak kes ni supaya orang tahu..malu sehh denganmu..
 
Mula-mula time si Effi ni memperkenalkan produk ajaib ni.. kepadaku.. aku macam endah tak endah sebab aku dah MALAS nak pakai produk yang aku tak pasti hasil nyer ni.. Sebab mukoku dah HANCUSSS dek produk-produk yang aku rasa hebat tapi.. hampehh..
 
Hancusss muke mak dekk.. Aaaagghh... macam mana aku nak cover lagi ni.. ????
 
Nak jalan merata tak kan aku nak cover dengan FOUNDATION + CONCEALAR + LOOSE POWDER + COMPACT POWDER .. segala bapak powder aku nak taruk.. MAHAL TU COSTnya dekk.. semua barang ni dengan GST lagi... hehe.. padahal.. aku nak ke kedai depan rumah ajer.. nak pegi beli susu anak habis.. alamat nak beli susu sepeket pun aku nak kena siap 2 jam sebelum ler.. hehe.. lepas tu.. jalan kaki ajer pun.. sebab depan RUMAH kan.,.kann... hehe..
 
Korang nengok ler.. kerosakan mukaku dengan KERING, MEREKAH, MERAH, GATAL RUAM, JERAGAT (factor terdedah cahaya matahari), TONA TAK SEKATA..PORI BESAR.. segala masalah ada.. selama ni.. nak cantik kena cover macam2 sebelum ambik gambor kalau uols nak tahu RAHSIA I.. huhuuh..
 
 
Nak tak nak aku REDHA kan juga untuk PERCAYA kata-kata si sahabatku ini.. Aku siap warning lagi.. OK Sis.. saya akan CUBA TRY PAKAI.. hehe.. (bahasa MELAYU KINI hehe).. kalau tak elok macam mana ..Cuak ler.. sebab doctor pakar pun susah nak kasi baik.. inikan produk macam ni.. ehemm.. ehem.. Orlylove.. ko jangan merepek sangat ler.. kalau Allah kata KUN FA YA KUN.. terjadilah IA.. so.. PERCAYA sudahh.. hehe.. Alhamdullilah.. Aku dapat juga try..
 
Kat sini aku nak korang perhatikan BETOI-BETOI.. naa.. perubahan mukoku.. sekarang.. aku kasi 7 hari ajer .. sebab Doktor kata.. dalam masa 7 hari.. kalau produk tu bagus ..sihat untuk kulit seseorang.. memang akan Nampak hasil.. pembaikan.. pemulihan.. Ok..ok..
 
DAY 1
 
Elok sikit dari tak pakai aper-aper kan.??. sebab muka dah memang rosak.. nak baiki .. kena banyak berdoa.. supaya kali ni menjadi.. sabar yer ORLYLOVE.. baru hari PERTAMA.. nak Nampak aper.. tapi memang ada beza sebab lepas cuci muka.. pakai pelembab dan terus pakai BB Cream by Seqy Beauty..
 
 
 
 
Fungsi dan Kelebihan BB Cream
  • Sesuai untuk semua jenis kulit.
  • Menutupi cela di muka.
  • Sebagai bedak asas.
  • Lebih ringan dari foundation.
  • Sebagai essential cream, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit.
  • Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30)
  • Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Wajah tidak berminyak sepanjang hari.
  • Berfungsi melawan sinar violet dan pencemaran udara sehingga endikan kulit sihat.
  • Melambatkan penuaan.
  • Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia.
OK..OK.. kita cuba lagi..
 
DAY 2
 
 
dah boleh sonyum sikit sebab kulit dah Nampak sekata sikit.. walaupun masih kering sebab kekeringan yang terlampau.. tapi Alhamdullilah.. sebab tak payah pakai bedak lagi.. selalunya.. kulit kalau kering.. pakai bedak Nampak bercapuk-capuk.. kali ni.. dengan BB Cream by Seqy Beauty.. bersyukur sangat.. baru hari kedua..
 
DAY 3
 
 
Memang HANYA pakai BB Cream by Seqy Beauty.. tanpa BEDAK LAIN yer..
 
 
DAY 4 - 7 (Nampak tak.. Aku tak nak korang bosan lak nak tunggu sampai hari ke TUJUH..lambat benor hehe..)
 
 
Aku dah boleh senyum PUAS sebab kulit muka kering aku dah beransur pulih .. tanpa perlu pakai banyak benda nak kasi TUTUP CELA di MUKA ORLYLOVE.. semua gambar tu.. memang dah tak perlu nak tukar 360 ker.. aper jenis MAGIC kamera ker .. tak perluu.. tak PAYAH ye.. hehe.. aku dah Percaya PADA diriku.. Setelah KENAL BB Cream by Seqy Beauty.. aku telah JATUH CINTA..
 
Tak Perlu bersolek TEBAL untuk TUTUP CELA muka...
Tak PERLU Lagi nak BERBEDAK tebal .. untuk Nampak CANTIk
Tak perlu lagi risau kalau nak cuci muka ketika nak SOLAT.. sebab BB Cream by Seqy Beauty..  terlalu HALUS dan SAPUAN NIPIS SAHAJA pada KULIT dan sekali cuci dengan AIR dah hilang untuk mengambil WUDUK... senang nak APPLY.. beberapa titik SAHAJA.. dah buat ORLYLOVE kelihatan HEBAT.. dan menarik dimata SENDIRI ler.. keke.. nak PUJI diri ni.. korang kena DUDUK depan CERMIN ler.. hehe..
 
Aku ORLYLOVE PERCAYA PADA BB Cream by Seqy Beauty.. 
 
 
 
So.. jangan TUNGGU LAGI.. CEPAT.. UOLS.. sesiapa yang tiada masalah atau selama ni takut-takut macam ORLYLOVE jangan RISAU.. In Sha Allah dengan IZIN ALLAH.. Orlylove BERJAYA,, seperti Sahabat saya yang Asalnya ada masalah kulit yang agak teruk gak.. kan Effi..??? hehe.. Thanks Beb.. Bersyukur Aku sebab ko nak Shared BB Cream yang HEBAT ni..
 
 
 
 
Nak try..
Contact akak
012-6370162
Kak Effi..
 
ATAU BOLEH whatsapp
ORLYLOVE (017-6118924) terus..
nanti kita kasi FREE GIFT siapa yang
ORDER CEPAT!! 

Sunday, 1 November 2015

KEM RAHSIA.,.. SO.. RAHSIA SEMUANYA...

Kes ni.. lama dah..tak sempat Orlylove nak update ajer sebab kekangan masa yang terlalu sangat.. hehe.. macam Perdana Menteri lak Jadualnya.. Ok kali ni.. Orlylove Kasi tengok kenagan Orlylove ketika berada di KEM di MELAKA.. nama KEM RAHSIA .. KERIS2314..korang nak tahu aper maksud 2314..RAHSIA ler.. doi.. nama lagi kisah RAHSIA ku belum terbongkar.. hehehe..

Orlylove satu bilik dengan Ketua dan AJK lain.. kami berkampung di MELAKA selama 3 hari 2 malam.. untuk satu agenda RAHSIA.. memang teruja betoi Orlylove sebab lepas pulang dari KEM.. macam-macam kejadian menyeronokkan terjadi.. jiwaku membara.. semangatku terbakar.. sampaikan semangat nak mulakan perniagaan dengan penuh yakin dan semangat.. 

Korang tatapi ajer kenangan indah Orlylove di KEM RAHSIA di MELAKA ni.. 

Pasukan dari Wangsa Maju..



Terasa macam nak ke kuliah semula.. Pasti lepas ni.. aku makin semangat kekke..







Thursday, 29 October 2015

ANAKKU dah KONVO.. TAHNIAH..ANAK-ANAKKU..

Tarikh keramat 29 October 2015 ..anak ku Maisara dan Qalesya telah menyempurnakan Sijil pertama mereka dalam akademik.. di Tadika KEMAS..aku mula-mula macam susah nak hadir sebab cuti dah tarak.. bile kenang balik.. tak baik lak.. sebab ini hari bahagian anak-anak.. so..aku gagahkan hadir juga.. tapi.. memang berbaloi sebab aku dapat rasakan hati gembira anak-anakku.. bila mamanya dapat turun sama.. 

Papagi dah hantar kakak Mazwin ke sekolah dan terus siapkan Arissa Maisara dan Qalesya Mahirah.. Semalam aku dan hubby rushing gi beli Kasut mereka.. walaupun cikgu suruh pakai kasut raya sahaja.. tetapi.. aku tetap nak belikan baru.. kasi mereka gembira.. 

Aku tak belikan baju baru..just pakai baju raya sahaja.. dan macam biasa ler.. Aku akan pakai baju yang ada di gerobokku.. sedihnyaa.. tapi tak aper...jangan membazir.. itu pun dah cantikdah.. aku rasaler.. kikiki

Meriah jugak konvokesyen mereka.. yang dibuat di kampung pengantin PV128 ni.. Dulu.. Akaq... Konvo pertama di Dato' Keramat.. anak KEMAS gak ler.. sebab itu ajer mak apakku.. mampu.. tapi sekarang KEMAS dah diperbaiki dan pembelajarannya mengikut arus semasa.. terbaik.. 


Omak ngan apak nak berselfie sebelum anak-anak hehe..



Free Gift..kekeke..

 Ok.. anak mama dah siap.. Comel nyer.. anaks mama ni.. 




Cool.. jangan gugup ye.. ambik Scroll ajer pun.. hehe.. 



Di sempurnakan oleh Naik Ketua UMNO Bahagian Wangsa Maju.. 
Ybhg Dato' Hamdan Mohd Yusof.. 


Bersama Mantan Wanita UMNO Wangsa Maju


Selesai.. sudah.. jumpa lagi tahun hadapan.. sebab Qalesya masih Tadika.. Maisara sahaja.. masuk tahun 1 .. 






Jemput kakak dari sekolah.. semangat dia tunjuk kertas peperiksaan dia yang dapat 98 % itu.. Tahniah Kakak.. semoga kakak jadi anak yang Solehah.. ok.. 



Mama kena pakuk lagikkk.. tak habis-habis nak beli TELUR tu.. grrrrrr,, hehe.. janji anak happy.. 

Friday, 16 October 2015

SYAKIRIN OH SYAKIRIN ..SIARAN HARIAN METRO TV

INILAH HASILNYA.. 

Teruskan berjuang Syakirin.. 
Teruskan Berniaga Kak Nieza
Teruskan mencari kebenaran Nurul Harian Metro
Teruskan berkhidmat Puteri UMNO Wangsa Maju...

Bukan niat nak mencari Publisiti
tetapi sekadar berkongsi rasa hati..



Wednesday, 14 October 2015

ORLYLOVE MELETOPSSSS.. SEKALI LAGI.. SYAKIRIN HEBAT

Alhamdullilah.. bukan niat di hati Orlylove nak mencari publisiti murahan tetapi.. sekadar mahu berkongsi kisah gembira.. setelah kisah Syakirin menjadi VIRAL.. 

Ramai yang memberi sokongan dan pujian kepada Syakirin.. sebab sikapnya yang pemurah dan murah dengan budi bahasa.. sebagai seorang OKU.. Syakirin telah membakar semangat ramai orang diluar sana yang sempurna tetapi kerap mengeluh dengan kekurangan diri dan rezeki yang Allah telah turunkan untuk kita.. 

Semestinya ramai yang berbangga dengan Syakirin bukan kerana dia kurang kemampuan dari segi kewangan .. makanan dan pakaian.. tetapi.. ramai yang berkongsi dan memuji sifat peribadi Syakirin yang MULIA.. di sisi Allah.. Suka membantu orang.. suka tersenyum dan menyapa orang lain.. Suka BERSEDEKAH.. dan Suka gembirakan orang lain.

Sejujurnya.. ketika Orlylove memuat naikkan kisah Syakirin ini, Orlylove tidak mengenali Keluarga Syakirin walaupun satu Taman.. sebab dia duduk di blok C dan Orlylove di blok yang lain.. 

Ada juga terlintas bahawa, betulkah tindakan Orlylove ni.. takut-takut keluarga dia terasa pula .. tetapi.. percayalah.. Ikhlas dari sanubari Orlylove.. bukan untuk sentuh kisah keluarga Syakirin.. tak kisah ler.. Syakirin ni.. anak orang kaya ker.. anak orang sederhana ker.. cukup segalanya ker.. tetapi.. Orlylove Bangga dan puji sifat dia menjual Sandwich di dalam LRT tanpa rasa malu.. 



Bukan nak bangga diri.. tetapi cuma nak share dengan semua rasa gembira Orlylove ini.. Sepanjang orlylove memuat naikkan status ini.. tak terlintas bahawa kisah Syakirin ini akan menjadi POPULAR dalam sekelip mata.. dan sehari sahaja.. Orlylove dihujani dengan likes hingga cecah 30K++ dan Share sehingga 20K.. 

Memang rasa LUAR BIASA .. kerana sepanjang Orlylove mencoretkan kisah diri selama..ini. tiada siapa pun ambik peduli.. kadang-kadang satu LIKE pun tiada.. tetapi memang Allah nak duga.. 

Dengan KISAH SYAKIRIN HEBAT.. amat luar biasa bagi Orlylove.. Memang tidak menduga perkara ini menjadi besar.. dan ada kuasa yang menyebarkannya sehingga cecah 59K LIKES sekarang.. di FB Orlylove.. RAJA NORLI AKMA

Bukan niat di hati nak glamor dengan cara ini.. sudah menjadi lumbrah harian Orlylove ketika berada di dalam LRT... suka sangat tengok gelagat pelbagai lapisan masyarakat.. dan cuba share dengan semua rakan-rakan Orlylove di FB.. 

Ramai yang ingin menyumbang dan Orlylove akan usaha sampaikan.. 





video

semoga kita yang dianggap sempurna merasa malu dengan SYAKIRIN.. dan marilah kita cuba berubah demi Allah S.W.T

Wasalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakatuh.

Selamat Menyambut Tahun Baru ISLAM..1437H.. semoga tahun ini akan memberi sinar baru dalam diri kita..