Thursday, 24 July 2014

HASIL JARI RUNCING KU MENJADI.. DENGAN MESIN JAHIT AJAIB.,..

Assalamualaikum.. Semua.. Sayang Orlylove pada semua.. sebab dah nak raya ni.. hatiku berbunga-bunga apabila Orlylove menggunakan khidmat sepenuhnya.. mesin jahit yang telah sekian lama aku miliki dengan sekerap yang mungkin.. hehe.. 

Projek aku untuk pertama kali nye.. aku menjahit baju kurung untuk anak buah aku yang baru lahir.. Bernama Arianna.. Baby Girl yang baru 2 bulan dah pakai baju kurung nak raya nokkk.. hehe.. 

Dengan Keluarkan semua kain ela yang aku beli dahulu nye.. punya banyak stok yang tak jahit lagi.. apa lagi.. pilih ler.. untuk anak-anak perempuan ku.. dan anak sahabat baik ku.. Fidd Mim. 

Jeng..jeng..jeng.. 

Korang leh tengok mesin ajaib ku di sini..

Mulanya di sini.. testing.. testing.. 



Aku menjahit blink...blink lace kat tepi baju dan tangan


Ya.. itu dia tukang jahir professional.. senang.. sesenang ABC.. 
TEKAP + GUNTING + JAHIT.. hehe.. 



TArraaaaa.. jadi sudahhh.. Muslimah Dress untuk my BFF daughter -AFRINA.. so sempena baju ni untuk Afrina.. Aku namakan.. design ni.. AFRINA MUSLIMAH DRESS.. hehe..saper nak tempah hokey.. call sekarang.. hehe. 


Belakang ada tali untuk ikat kasi ketat sikit.. hehe..


Next project adalah.. baju kurung untuk anak-anak ku.. 


Baru siap 2 pasang.. satu untuk SARA dan satu lagi  untuk BABY ARIANNA.. 


Ok.. geng.. aku nak sambung menjahit.. nanti dah settle semua.. aku upload gambor kami di pagi raya dengan baju jahitan ORLYLOVE SHOP okies.. 

Sebelum aku beredar... aku nak ucap terima kasih kepada BFF aku Fidd Mim.. +bizatul liana sebab menghadiahkan 3 helai baju dress yang cantik sangattttt.,.. saya suke saya suka.. lap you.. bebeh.. you are my BFF till jannah.. I akan ikhlas seikhlas nyer.. dalam persabatan kita.. hanya Allah sahaja yang boleh pisahkan kita.. In Sha Allah.. doakan kami berdua ok.. 

Thanks u ouls.. 
Post a Comment