Wednesday, 18 February 2015

CAFE BARBERA BANGSAR MEMANG TERBAIK.. MAKAN FREE LAGI..

Slurrppppp.. Bruuuppppp.. hehe.. bunyi-bunyi terhebat bila time makan.. hehe.. Ok.. today Orlylove berpeluang MAKAN FREE dengan boss and my IT Team di Cafe Barbera Bangsar.. mula-mula dengar memang cuak jugak..Barbera..? Halal ker?.. google punya google.. HALAL.. so..tak yah risau sebab Cafe Barbera di Malaysia ni.. tak hidang Pork atau Arak.. memang kedai kopi Italy yang telah establish dari tahun 1870 lagi.. 

Kami tengok promotion di Groupon.. so.. beli lah 10 tiket sebab kami semua 10 orang untuk IT Department. Murah dan why not cuba kan.. sebab tertarik dengan Coffee nyer.. I ni peminat Kopi tegar.. sebab memang Minat kopi ler.. senang citer.. 

Kami beli kupon di Groupon ler.. murah giler..





Di sinilah Cafe Barbera Bangsar



Mula-mula waiter tanya samada Orlylove nak makan soup ke salad.. so.. I mulakan dengan Soup dulu.. dan Salad kemudian.. hehe.. Pergh.. I tell you.. soup dia.. creamy dan taste full of herb.. memang sempoi.. I tak tanya nama betoi soup ni.. tapi rasa mushroom soup ler.. nyum.. nyum.. Ok Soup dah settle.. Next.. hehe






Ha.. nak share nama mamat yang layan kerenah kami ni.. Azizi.. memang baik budaknyer.. service nyer.. terbaik.. hehhe.. 

SALAD.. salad dia.. in the small portion but nice.. for me no complain sebab I datang nak makan kambing yang I order.. dan nak rasa coffee dia.. so.. salad just nice.. 


Next..


Soup member tak habis.. aku bedal ajer labu.. hehe


Menu yang Orlylove order adalah Grill Lamb.. Lembut, sedap.. dan gravy dia light light.. sesedap rasa.. dalam 3 slice of lamb gitu.. I kasi 4 bintang


Ni pula Grill Chicken.. 
Dipanggil Grilled spring chicken with thyme reduction 
Ayam dia..comel ajer.. tapi.. sedapp.. I kasi 3 bintang.. 


Yang ni, Chicken jugak tapi.. di panggil.. 
Stuffed chicken parcel 


Pilihan Steffi : Spaghetti with clams




Yang ni.. pula pilihan Orlylove : 2x berries vanilla delight 


Ini namanya :  1 set of scones



Member I si Shirley.. takut tak cukup untuk Lunch harini. .so kami pilih puff tambahan.. bersama.. roti.. 


Peace Yo.. 


Dah Settle desert .. apalagi.. berposing ler.. I.. dalam Cafe ni.. hehe.. tengah orang tak ramai.. hehe


Mr. Arief.. My Supervisor..Steady Bro..


My Borak-borak Gang.. Shirley.. cer teka.. berapa umurnya.. ok..ler..bocor rahsia la.. 55 tahun.. mudakan..hehehe.. 


Mr. How.. 


Orlylove in Da House.. 

Ok.. Now, let see what coffee we had drink today.. 


Latte.. senang sebut..hehe..


Ha..yang ni.. sebab tak pernah cuba..kita TRY.. nama dia.. 

Affogato coffee





Pergh..memang sedap.. rasa lemak-lemak manis ice cream dan kopi segar yang baru di perah.. hehe.. 




Haa..haa.. coffee dah Order.. tapi.. tak reti minum.. ni baru kena.. minum pun tarak tauu.,. hehehe.. apa lagi.. Azizulllll.. hehe.. datang ler.. si mamat kacak ni.. "Errr.. macam mana nak minum.. I tanya dengan ayat slamber..awekk.. kampung tak pernah minum kopi mahal..hehe.. Opss.. kopi kat sini.. tak mahal.. yang ni.. harga dia.. dalam RM13 sahaja.. So.. Azizul datang dan tuangkan kopi dalam bekas Ice Cream yang disediakan..
Oooo.. Baru tahu.. ni namanya.. 
Affogato coffee



Ok.. yang ni.. Pilihan Utama Orlylove.. ROMA.. dia ada rasa cinnamon.. dan Coffee.. Creamy 


Sambil minum Kopi tu.. sempat sambar satu gambar permandangan dari meja kami.. sudut,,meja ala-ala.. enggeris.. 


PROMOTION !!!!!



Sedap.. 5 Bintang.. 


Sorry gambar tidak memuaskan..just nak tunjuk.. rege kopi dia MURAH.. berbanding dengan Coffee shop lain.. hehehe...





Harga makanan di Cafe Barbera ni.. berbaloi dengan RM dan makanan yang enak dan menikmati environment restaurant yang cantik dan relek..

Ok.. Barbera.. kasi I 30% off.. sebab I tea up your shop ni..hehe.. tapi.. uols.. memang tak tipu ler.. sebab memang puas hati dengan harga..makanan.. persekitaran dan layanan.. I ni.. jenis tak cerewet.. I citer ni.. atas dasar JUJUR.. hehe.. 


Ni .. rangkaian mineral water yang disediakan..




NI gambar my IT TEAM..Thanks Boss sebab belanja kami..hehe

Dari Kiri : Steffi, Orlylove, Shirley, Alvin, Lim, Arief, How, Azizul dan Hisham


PROMOTION LAGI.. 

Menu Offer yang kami ambik di Groupon..

Meal for 2 people (RM158.20 value)
  • Starter:
    - Soup of the day
    - Caesar salad
  • Main course (choose 2):
    - Grilled lamb cutlet with au jus
    - Grilled spring chicken with thyme reduction
    - Stuffed chicken parcel
    - Pan-fried golden pomfret
    - Spaghetti with clams
  • Dessert (choose 1):
    - 2x berries vanilla delight
    - 1 set of scones
  • Beverage (choose 2):
    - Iced lemon tea
    - Lime juice

Adioss.. Cafe Barbera.. See you again.. 









Alamat Cafe : 

CAFE BARBERA 

18, Lorong Maarof

Bangsar Park
59000 Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

03-2287 3628


Post a Comment