Sunday, 22 March 2015

NONA FABULOUS-BENGKEL KETERAMPILAN DIRI...WOW.. BEST

Assalamualaikum.. 



Today I hadirkan diri untuk melangkah ke satu Bengkel Nona Fabulous yang telah di anjurkan oleh Puteri UMNO Bukit Bintang dan anjuran bersama Puteri UMNO Wilayah Persekutuan.. Berkerjasama dengan Majalah NONA dan MUSTIKA RATU.. 

WOW,, korang tak nak pergi .. tak kisah.. I minat bengkel macam ni.. sebab I suka kecantikkan.. dan nak rasa bagaimana nak jadi cantik.. kan..kan.. So.. pakse jugak pegi.. k

Korang rasa senang ke Orlylove nak lepas pergi bengkel setengah hari gini.. susah.. ooo.. nasib hubby cuti lak.. dan dia ambik turn menjaga anak.. hokey.. kasi I bersosial sekali-sekala.. 

Ok.. yang best nyer..semua tetamu dapat Goodies Bag yang di sponsor oleh .. 

MIS CLAIRE, Puteri UMNO WILAYAH PERSEKUTUAN, MUSTIKA RATU dan majalah NONA dari Karangkraf. 

Aku punya ler.. terkejar-kejar nak datang awal sebab majlis start jam 8.00pagi.. tapi.. sesampai.. ramai lagi AJK mereka masih tak sampai.. masih nak setup sana.. sini.. nasib ler.. ada sarapan di sediakan.. sempat ler.. I makan..yum..yum...tapi .. nasik lemak dia.. pedasss.. hehe 



FREE tau.. hehe I like.. 



untuk basahkan tekak.. dari MIS CLAIRE.COM

Pembukaan Majlis oleh 

Ketua Puteri Bukit Bintang

Datin Anne Ngasri.. yang dulunya seorang pelakon tu.. sekarang dah jadi wakil rakyat.. 

Di Rasmikan oleh : Cik Sharifah Aminah Binti Syed Mohsin

dan di mulakan sesi penampilan diri oleh 

Cik Kifi - Editor NONA

Memang best .. dari mula hingga akhir.. dok gelak ajer.. dengan cik Kifi ni.. tau.. Perempuan Under Construction katanya.. hehe.. 


Petua dari KIFI Razak **

Berusia 39 tahun you.. tapi.. perghh.. Orlylove pun kalah.. hehe.. dah dia glamor kan memang kena jaga penampilan.. hehe. 

Ok.. jangan merepek.. huhu.. Kifi pesan :

  • Setiap kali basuh muka kena buat 2 kali.. Satu cuci kotoran seperti makeup.. dan kedua untuk mencuci lebih mendalam.. kekotoran muka. 
  • Penampilan amat penting.. sebab orang akan melihat kita dari atas ke bawah dalam masa 15 saat untuk menscan kita.. dari luaran.. hehehe.. Kalau dah gaya makcik kantin.. ko nak ngaku ko orang kaya.. susah ler.. beb.. hehe
  • Kalau kita melihat cermin dan mengatakan kita harini.. CANTIK.. itu adalah kecantikkan sebenar.. sebab kita selesa melihat diri kita CANTIK begitu..
  • Amalan RAHSIA KIFI.. jeng jengg jengg.. 
*baca.. Laillahaillahantakuntuminalzolim.. ketika membasuh muka dan salawan nabi 3 kali.. dan berkata.. "Ya Allah Ya Muhammad, naikkan lah seri wajahku".. 3x... kalau korang nak ikut --ikut laaa.. tak salah kot.. bukan baca mentera pelik pun.. 

WAJIB... bersolek untuk keluar rumah.. 

- Pakai Pelembab
- MASKARA 
- Compact powder / 2ways cake compact yang ada UV protection
- Blusher 
- lip stick../ lip gloss.. 

bersolek untuk keluar rumah bukan untuk menayang yang kita ni cantik.. tetapi,, untuk memberi keyakinan kepada kita apabila berdepan dengan orang lain.. 

Tapi.. Kalau Orlylove.. suka kuar buat muka comot. sebab senang orang kesian bila I naik lrt.. nak tidor pun sonang.. hahaha.. klu dah makeup bagai.. tidur dalam public transport memang haru ler.. hehe.




Dok sibuk nak membetulkan beg.. hehe..




sesampai ajer.. Terus tangkap Datin untuk bergambar bersama... hehe.. 
orang kuat Majlis.. ni.. 



Barisan Exco Wilayah Persekutuan


AJK.. program..


Ni seorang lagi Retis yang ku jumpa.. Darling.. Kakak kepada Anne 


Team Nona tengah membuat DEMO bertudung.. cara moden.. 


Tak tercapai akalku.. Nyanyian Elyana.. Cantik dia...kurus.. mulus.. jeles.. I.. 

Rahsia Elyana kurus.. "Tak makan NASI selama SEBULAN" 

JOM IKUT.. 


Ni lah .. member baruku.. dari.. Puteri Titiwangsa.. Puan Diela Ismail.. jumpa.. salam.. tegur,, terus mintak FB account.. hehe.. dah Add.. dan Approved.. so.. kami berkawan.. Best.. dapat member baru.. 


Orang kuat Mustika Ratu.. Puan Setiawaty Madzi.. Pakar yang share macam -macam ilmu tentang kecantikan dalaman dan luaran wanita.. best sangat.. solid lagi.. tau.. walaupun.. I tau dia lagi berusia dari Orlylove.. hehe tak aper nanti kita contact ok.. 






Nampak I tak???? Cuba Carik.. kalu betoi.. dapat hadiahhh.. hehe.. 



Ada kaunter SPR.. Mari Mengundi.. mari lah adik.. tunaikan kewajipan pada NEGARA.. hehe..

Ok ..kepada sesiapa yang berminat untuk mengajak MUSTIKA RATU untuk membuat bengkel kecantikan.. boleh menghubungi.. 


MUSTIKA RATU
PUAN SETIAWATY MADZI
Marketing & Promotion Manager 

HP: 0193863536
Off: 03 9286 1626
Email : watymadzi@hotmail.com


Post a Comment