Wednesday, 11 February 2015

PUTRA LRT BUAT GILA!!!!

Assalamualaikum.. Semua.. Orlylove nak share sikit pasal perkhidmatan PUTRA lrt semalam 10 Februari 2015.. memang gempak..
 
Orlylove sampai di station Kerinchi sekitar jam.. 6.30 petang dan memang pack dengan manusia (pengguna) lrt ketika itu.. ingatkan setakat masalah kecil.. biasa-biasa ler.. tetapi ni memang luar biasa..
 
Orlylove pun berasak-asak ler masuk juga ke dalam gerabak train yang sampai.. walaupun penuh.. dah tahu perkhidmatan ada masalah...malas ler.. timbulkan lagi masalah.. redho dan tawakal.. masuk jugakk..
 
Dah diri dalam himpitan manusia.. tu.. ada ler.. announcement mengatakan perkhidmatan akan delay dan terjejas.. relek.. lagi.. ok.. pintu train dah mula tutup.. Pergh lega,, janji Orlylove dalam train sudahh..
 
Dari Kerinchi ke Abdullah Hukum.. hanya satu station.. ok ler.. janji gerak.. tetiba.. announcement distinasi.. amat menggelikan hati.. Kami sampai di station Abdullah Hukum.. tapi.. Announcement cakap.. " Station berikutnya.. Sri Rampai..".. hahhaha.. ewah-ewah.. keretapi ni pun pandai buat lawak ketika kami dalam keresahan.. hehe.. ok ler.. dah biasa dengan error begitu .. time nak gerak.. ke depan.. sepatutnya.. train akan ke BANGSAR.. tetiba.. TRAIN buat 'U-TURN BACK'.. haaa.. SUDAHHH.. gelak lagi.. pasal kesalahan announcement tadi.. ALAMAK.. Train berpatah balik ke KERINCHI..
 
Semua yang dalam train panic.. sampai ke station KERINCHI.. aku buat muka selamba tak nak turun.. sebab pikir mungkin train ni.. akan BERPATAH BALIK.. ke arah GOMBAK.. siap.. ada awek ni.. Tanya.. eh..kak,, kenapa ni.. aku dengan YAKIN.. dan TANPA WAS-WAS.. " ala.. lepas ni.. dia patah balik ler.. tak kan.. dia nak ke KELANA JAYA LAK..tak mungkin..tak mungkin.. ".. aku predict dengan bangga..
 
TETAPI.. lepas train TUTUP pintu.. DIA TERUSKAN perjalanan ker station UNIVERSITY.. kwang..kwang..kwanngg.. AMik KOo.. predict lagi.. kan dah salah.. Aku kuarr dari train dan buat HERO.. " EN. TRAIN ni PATAH BALIK.. cakap dekat pegawai RAPIT yang sedang bertugas.. siap pegang walkie talkie dia.. PUAN TU CAKAP.. OK..ok.. MASUK gerabak sebelah.. untuk ke GOMBAK.. " huhu.. aku terus meluru masuk ke train sebelah.. untuk ke GOMBAK.. udah semua penumpang yang dalam gerabak yang sama dengan ORlylove tadi..ikut meluru..
 
Haa.. Nampak tak kelemumur pakcik ni.. hehe.. cool..
 
 
Time tu.. lege dah dapat masuk ke dalam.. ketika itu.. masih di station University.. so.. train pun bergerak ke kerinchi semula.. dan sampai ler.. ABDULLAH HUKUM tempat train tadi buat TURNING BACK.. (tetiba teringat MH370) yang buat aksi TURNING BACK.. hati dah tak sedap.. tertanya kenapa..
 
OK.. SAMPAI ABDULLAH HUKUM.. ada announcement suruh keluar sebab train di tamatkan perkhidmatan.. ok..ok.. wa kluar ler.. dengan orang yang sesak di terminal campur dengan kami yang ada di dalam gerabak di arah keluar..
 
Ambik koo.. penuh sesak manusia tunggu announcement seterusnya..
 
Aku Nampak ler.. seorang makcik tua ni.. macam resah dihimpit dengan manusia yang bengang.. aku terus Sapa MAKCIK ni..
 
Makcik.. nak kemana.. ? terus Orlylove pegang erat tangan makcik ni.. dia cakap.. "makcik nak ke Setiawangsa" ha.. ok ler.. sama arah ler..kita.. aku ajak dia jalan sama.. ke gerabak sebelah sebab pegawai lrt suruh naik train sebelah..
 
Aku gagah pegang tangan makcik tua ni.. sambil Tanya siapa nama.. tinggal mana.. sebab tak nak kasi dia panic.. Makcik Hasnah namanya.. dia dari kelana jaya tadi.. so.. sampai ke platform 1.. train sampai.. kami nak masuk.. ada satu announcement.. TRAIN INI DI TAMATKAN PERKHIDMATAN.. semua yang nak ke GOMBAK.. sila ke platform 2.. kwang kwang kwangg.. deyy.. tangachi.. tadi.. ko suruh kami ke platform 1 untuk ke Gombak.. tetapi.. sampai ke platform 1 .. ko suruh naik ke platform 2.. sampai ke platfor 2.. ko suruh naik ke plat form 1.. balik.. apalaga.. AKU DAH NAIK ANTU ler.. aku siap jerit.. BULLSHIT.. haaa.a. ambik ko.. geram sangat.. itu ajer carut paling GANAZ Orlylove..
 
Aku tenteramkan Makcik Hasnah.. jangan takut makcik.. makcik ada dengan saya kita ada GENG..
 
Ok.. pendekkan cerita Orlylove yang dah panjang ni.. kami turun dan cuba dapatkan TEKSI.. untuk balik ke rumah..
 
JALAN dari ABDULLAH HUKUM ke bangsar.. ? GILER..? KEJE GILER.. Orlylove HERET MAKCIK HASNAH tu.. korang bayangkan .. tapi.. TERPAKSEEEE,, TEKSI tak ada.. BAS tak nak henti..
 
TETIBA SAMPAI Bangsar.. ada teksi macam tak nak berhenti tetapi.. aku pakse berhenti.. dia nak ke setiawangsa.. Haa.. cantik ler.. bawak ajer ler.. kami ni..
 
Sesampai Orlylove di Setiawangsa.. kami pun lepak di McD.. minum dan berkenalan.. sambil tunggu Hubby Orlylove ambik..
 
Setelah selesai makan.. kami pun menghantar makcik HASNAH pulang ke rumah dia di AU1 Setiawangsa..
 
Orlylove sempat ambik gambar kenangan dan no. Tel..Makcik Hasnah.. tak pasal2.. aku dapat seorang makcik sedara.. hehe..
 
 
LRT PUNYA PASAL.. kenangan terindah buat aku...aku sampai rumah Jam 11 malam.. untuk kenangan ini..
Post a Comment