Wednesday, 14 January 2015

TERGEMPAR!!.. SCAM EMAIL JUALAN DI MUDAH.MY..HATI-HATI SEMUA DENGAN THE ROYAL BANK OF SCODLAND dan NORSIAH AHMAD!!

Assalamualaikum.. Salam 2015 yang indah.. Orlylove.. ada kes tergempar untuk PERHATIAN Pembaca semua.. 

Sebelum kita terkena patut berhati-hati ye.. Kisah ni berlaku apabila kita terlalu ghairah untuk membuat jualan di INTERNET. 

Jengg..jeng..jeng... kocik-kocik cito-cito den nak jadi DETEKTIF..sekarang den akan mulakan siasatan TERKEJI di ALAM MAYA.. 


" Sekarang ini.. bukan orang yang beli barang ONLINE ajer yang kena tipu.. Kita yang nak JUAL barang pun kena TIPU.. " credit to JAA.. thanks Bro.. Allah turunkan ko sebagai perantaraan kami yang bakal kena TIPU HIDUP-HIDUP.. 



KISAHNYA BEGINI.. 

Orlylove ingin membantu pakcik menjual motornya di MUDAH.MY di sebabkan disinilah lubuk semua penjual yang ingin menjualkan barangan mereka dengan MUDAH. selalunya barangan yang Orlylove jual di MUDAH.. memang tak pernah dapat perhatian orang dari luar negara MALAYSIA.. tetapi .. ini adalah tamparan paling bodoh Orlylove dapat.. 

Dengan ILMU yang cetek.. Orlylove mulakan upload detail of barangan yang Orlylove nak jual seperti biasa.. tetiba kami terima email berangkai seperti di bawah..: 

SCAMMER 1 : Dapat email pertama hingga ke 3 kali dari ROYAL BANK tentang ****CITY LINK EXPRESS***.. 

Ok Orlylove dah report kat CITYLINK.. pasal scam ni..


Nasib ler.. labu.. ko hantar 3 email.. aku terima dan Aku harap sangat Allah tunjukan korang jalan yang LURUS.. amin.. 

SCAMMER 2 : Dia akan mengesahkan bahawa mereka dah masukkan duit ke Account yang kita beri.. dari ROYAL BANK OF SCOTLAND


Mereka mahukan maklumat lengkap kita supaya sonang ko nak buat kerja.. 


Hati dah berbunga-bunga yang JUALAN kita akan membuahkan hasil.. tak dapat nak jual kat MALAYSIA.. dapat orang LUAR negara pancing pun ok ler.. rezeki jangan di tolak.. itulah luahan hati seorang yang NAIF tentang penjualan dari luar negara dan tak pernah tahu bagaimana bentuk dokumen yang diperlukan.. :(



SCAMMER 3 : ATTENTION - Payment PENDING..!!!

Jeng..jeng jengg.. DEN Dah TERKONA.. #$@@@^*(&*(^Q#$*@!^$



HA.. tadi ko cakap dah masukkan duit ke account .. tetiba PENDING lak.. ni buat den marah,... hehe.. 

ringkasan cito begini.. ler.. sebab Orlylove ni.. bukan terror bahasa omputih sangat.. Bila den baco.. dia nak suruh DEN buat pembayaran 60% dahulu untuk menunjukkan yang DEN ni.. bersungguh-sungguh dalam urusan jualan ini..????? NORSIAH AHMAD... apa yang ko telah buat ni.. SETANNNNN.. senang2 si pak ITAM ni.. guna nama MAKCIK sedara Orlylove.. NORSIAH AHMAD.. nama orang melayu tu.. 

Mula-mula terasa macam dah kena tipu.. sebab pembeli ni.. cakap.. dia duduk di LONDON tapi.. nak belikan motor ni.. untuk HUSBAND dia yang duduk di MYANMAR ????? agak2 myanmar motor MAHAL KAH??? rasanya.. orang MYANMAR datang MALAYSIA pun tak nak hantar motor mereka di sini ke negara mereka,, :(

Malam kejadian.. kami telah lepak dengan member sebab nak bincang projek.. Alhamdullilah.. dalam kehebatan si Pak SCAM ni.. dan ketidak cerdikkan kami yang NAIF ini.. telah menemukan kami dengan member kami yang bernama JAA.. yang bercerita dia pernah terkena dengan SCAM pak ITAM ni.. dan dia telah berjaya MEMASUKKAN DUIT ke account NORSIAH AHMAD.. sebab terlalu gumbira.. sebab barang yang nak dijual dapat menemui pembeli...

Kalau siap suruh masukkan 60% pembayaran memang tidak ler..Orlylove percaya.. sebab DEN YANG nak jual barang.. DEK pulak yang kena bayar duit pendahuluan..????? 

Nasib baik lepas JAA cerita.. terus google.. pasal NORSIAH AHMAD.. SCAM BANK OF SCODLAND ni.. PErgh.. HEbat percaturan ko si PENIPU..

Aku teringat dulu kata-kata seorang BOSS CINA yang terlalu aku hormati sebab mengajar aku tentang alam pekerjaan di awal aku menjadi seorang lepasan Kolej..

" Mana ada TUHAN kasi senang kepada orang yang nak senang DENGAN CARA SENANG??"

MESTI TUHAN SURUH KITA USAHA.. kan.. ?

Pepatah CINA kata.. : KALAU KATAK DUDUK BAWAH TEMPURUNG dapat keluar dengan senang.. dari dulu dia dah dapat keluar .. lepas keluar dia akan kena langgar dengan KERETA lepas tu.. dia MATI KATAK.. hehe.. 

paham tak korang? hehe.. klu katak bawah tempurung dah keluar.. tak adalah pepatah melayu.. hehe.. Bagaikan katak bawah tempurung.. hehe.. 

Katak bawah tepurung nak keluar kenalah datang seseorang untuk membuka tempurung itu..

HATI_HATI SEMUA.. dengan SCAMMER PAK AWANG HITAM.. yang sedang menyerang orang KITA..
Post a Comment