Sunday, 9 November 2014

PERKARA YANG ORLYLOVE NAK BUAT TAPI BELUM BERPELUANG..

Assalamualaikum.. kepada semuanya di harap sihat-sihat sentiasa okeyyy...

Orlylove nak share beberapa perkara yang selama ni .. dari kecik Orlylove tak dapat buat dan teringin sangat nak buat..Semua perkara ni..hanyalah untuk melengkapkan diri di dunia ini sahaja.. tapi untuk persediaan akhirat.. In Sha Allah.. tengah membuat persediaan.. juga..Doakan yer..

Hokeyy.. kalau Orlylove tidak bekerja sekarang.. dengan menggunakan segulung Ijazah yang dibekalkan. Orlylove mungkin akan jadi.. hehehe.. maluler.. agak..agak korang aper yer?
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
1. Menjadi Mak Andam.. 
Hehehe.. Dengan minat suka make up dari kecik.. memang suka sangat bila tengok orang yang buruk, maaf orang yang tak berapa cantik macam Orlylove ni.. di makeupkan dan tetiba nampak seperti PRINCESS.. hehe..

NI ketika Orlylove mula-mula belajar Make up di sebuah butik Bernama MATAHARI.. didikan Kak Umi. 


 
NI gambar ketika menjadi tenaga pengajar dan pelajar.. Mula-mula mendapat didikan formal dalam mengandam. Teringin nak masuk bidang Andaman secara serius tetapi.. masih belum di izinkan..

Antara Orang-orang yang pernah dapat sentuhan Orlylove.. jeng..jeng..jeng.. hehe.. time ni tengah belajar hokey.. jangan komen banyak-banyak.. hehe...

 
 

 


 
2. Membuat KONSERT seperti Ella 
 
Lawak giloss.. impian nyer.. Kalau ulos nak tahu.. dulu ketika mude remajer.. hehe.. Orlylove belajar bermain gitar dengan adik lelakiku.. lagu pertama Orlylove berjaya main.. dan nyanyikan nak tahu tak? ,... lagu pergilah sayang.. dari Korie adik ELLA.. 

Bila dah pandai sikit.. banyak ler..lagi lagu yang Orlylove belajar.. dan mainkan tetapi sekarang macam dah lupa ajer.. tapi.. best nyer.. kalau dapat buat konsert ketika itu.. hehe.. verangan kejap..  Sekarang ni.. ramai penyanyi wanita tumbuh seperti cendawan yang pandai menyanyi sambil main gitar..seperti adik kita tu.. si  Cinta Muka BUku..Si Najwa Latiff..dan banyak lagi..
 
Tapi.. tak dapat buat konsert solo pun tak aper ler.. sebaba dah pernah masuk rancangan OASIS pun dah ok dah ler..kenangan terindah dalam hidup dah pun.. hehe.
 

 

 

 


3. Belajar Berenang
 
Memang dari kecik sampai besar tak reti berenang.. dengan harapan kalau satu hari dapat berenang..memang hebat dan lengkap.. diriku ini.. hehe.. tapi.. nak seribu daya ye tak...

Sampai harini. Orlylove hanya tahu terapung sahaja. kikiki.. harap.. kesemua anak-anak Orlylove tidak takut berenang macam Orlylove.. huhu

 
hahaha..ni gambar ketika mengandungkan anak ke 2.. huhu.. berendam namanya.. bukan berenang.. hihi




4. Bermain Drum
 
Memang dari muda nak belajar main drum tetapi sampai dah beranak pinak tak dapat merasa.. hehe.. tak aper ler.. boleh belikan set drum untuk anak teruna Orlylove sorang ni..si Rayyan untuk meneruskan impian Mama dia.. nak berlajar bermain drum..
 
 
Korang bayangkan Orlylove tengah main drum.. kasi gegarrrr.. ehhee.. opss.. tak per.. tak yah bayangkan.. ok..buat dek ajer.. hehe.
 
 
 
 
 
5. Teringin nak menjadi Cleaner untuk 1 minggu.. 
 
Haa...ni mungkin boleh tercapai.. sebab kalau dah tak ada kerja atau di buang kerja.. Orlylove memang nak try jadi seorang Cleaner berijazah.. hehe.. nak rasa macam mana rasa di upah membersihkan kawasan dengan pandangan orang awam.. adakah kita akan rasa malu.. sebab ada ijazah tetapi.. jadi seorang cleaner.. Opss.. maaf yer.. makcik pakcik.. saya tidak menghina pekerjaan itu tetapi.. bagaimanakah pendangan buruk orang terhadap seseorang yang sudah menghabiskan masa belajar bertahun-tahun dan akhirnya memilih atau terpaksa pilih perkerjaan yang mereka anggap rendah.. orang selalu memandang rendah kepada benda -benda macam ni..
 
Di Malaysia yang menjadi cleaner mungkin kurang berpendidikan tinggi tetapi di Negara-Negara yang kurang bernasib baik.. seperti Indonesia.. Tukang sapu mereka ada ijazah..tukang buat rumah mereka ada master.. semua ini disebabkan mereka susah mencarik pekerjaan.. Di Malaysia kita suka memilih.. tetapi hakikatnya.. kita MEMANG KENA PILIH KERJA.. huhu..
 
Post a Comment