Thursday, 6 February 2014

ORLYLOVE DIBAWAH PENGARUH DADAH..

Macam Gempak ajer.. Tajuk.. nauzubillahiminzalik.. Aku betul-betul2 terseksa dengan pernafasanku pendek.. lepas makan tengahari dengan member.. jalan dah mengah-mengah.. 1st time dalam hidup aku kena ambik neb pasal nasaf tak cukup.. baru aku rasa macam mana Baby Rayyan Rasa.. :( 

Sampai-sampai kat klinik.. aku terus di kaunter dan cakap yang aku nak nafas..tolunnn.. 
Aku bernafas dalam lumpur sekarang ni.. 
terus nurse panggil masuk jumpa doktor.. express.. nyawa AKUU.. 

Doktor Kasii sekali Neb dan aku lega sikit.. lepas tu.. nah tengok Ubat yang aku dapat.. 
Nala.. banyak.. tapi.. sebab aku dalam ofis.. dan aku nak sihat.. aku bedal semua.. 

1 biji Antibiotik - Clarithromycin 500mg 
6 Biji  ubat Asthma - Predrisolone 
1 biji ubat Asthma - Neulin SR 125mg
1 biji Selsema - Cetrizine
1 biji Kahak - Hosoltron
10ml Ubat batuk - Prospan
2 biji ubat sakit tekak - Chericof
Aku hisap Tak henti2 ni... mau habis kang sebab 

AKU HILANG SUARA ..CAKAP DAH GARAU MACAM PONDAN..Sorry yer..Abang2 Kakak.. saya tak boleh angkat call nanti .. kuat saya cakap.. orang ingat saya bergurau lak.. huhu.. 

So.. Aku dah telan ini semua Ubat..Member tanya.. kenapa tak MC? 
Aku cakap.. 
Doktor Kasi MC.. Tapi Aku tak MAU.. Korang ingat dah sampai opis.. senang ke nak balik.. aku datang Opis pun nak Sampan..dengan panas terik .. air berombak.. macam nak banjir.. hehehe.. So.. Aku duduk dalam Opis.. sebab Jari Aku dan Kaki masih boleh bekerja.. walaupun korang yang kat Opis ni dengar orang batuk sebatu dah dengar.. :(

Ni ler.. semua ubat aku telan.. Aku di bawah pengaruh DADAHHHH.. Waaa.. kalau aku lentok kang paham-paham ajer ler..yerk.. 


"Ya Allah ya tuhanku, aku terima ketentuanmu dengan redha.., aku terima dengan hati yang ikhlas.. tetapi Engkau sembuhkan lah aku segera kerana Aku terpaksa menjaga anak2ku dan menguruskan rumahtangga kerana mereka lebih memerlukan aku supaya sihat dan kuat..Amin.. " 

Post a Comment