Saturday, 22 September 2018

ALLAHUAKBAR.. ALHAMDULLILAH.. SEMBUH JUGA PENYAKIT MISTERIKU..

Alhamdullilah.. Syukur.. bertahun tuu.. Orlylove kena penyakit kulit yang memeningkan kepala. Nak kena guna banyak ubat.. telan..sapu bagai.. last2 Allah jumpakan juga penawarnya.. hahhaha.. 

Tapi lawak I nak tell you.. hahaha.. lawak giler.. 

Time terkena gatal2 kat tangan ni.. Orlylove memang suke kuar malam sbb time tu.. aktif berniaga malam.. hehe so nak tak nak MEMANG SUKA KELUAR MALAM ler.. hahha.. 

Bila tangan dok gatai2.. orang suke tegur.. Naper tangan tu.. so.. aper jawapan MAK.. ??? 
gatal.. tak boleh kena peluh.. ALLERGY.. so.. bila ke doktor.. semua akan kata..ENZIMA ni.. hokeyy.. bak mai ubat.. so.. sapu.. makan tahun.. TELAN Ubat selsema makan hari.. tak baik2. Lagi-lagi.. Orly ni.. alahan UBAT yang tergolong dalam keluarga.. NSAIDS.. mak tak paham sangat ler. keluarga macam mana tu,..,mungkin bertaring daAN BERTANDUK.. hahaha.. so.. 

Pegi berubat MODERN.. dah.. 
Pegi berubat TRADISIONAL.. mak ai.. kata ada benda sangkut bagai.. so... buang ler.. sana sini yang lekat tu.. masih gatal bile terena HABUK dan PELUH.. 

Makan tahun.. rasanya.. mau 3 TAHUN.. . gatai tempat yang sama,, kat dua2 tangan KANAN dan KIRI.. sampaikan ada pengamal perubatan kata,, NI PENYAKIT RAJA-RAJA.. so.. you kena carik seorang RAJA yang sembuhkan U.. 

hahaha.. Hakaq tanya.. kalau KITA RAJA.. macam mana.. ??? so.. try ajer le.. dah orang kata begitu kan.. so.. MOHON ler..kepada ADIK BERADIK yang ADA NAMA RAJA.. hehehe.. semua cakap mengarut.. hahhaa.. korang tau kena buat.. aper?? 

KENA AMBIK AIR LIUR RAJA dan sapu kat kulit yang gatal.. hahaha..dah try.. kejap ajer hilang lepas tu kena balik.. haha.. tak tahan daulat hakaq ni.. hehe.. 

LEPAS 3 TAHUN.. jumpa la.. MAK MERTUA ku.. opsss.. bukaan lepas 3 tahun baru nak jumpa mak mertua hahaa.. tapi.. tiap2 tahun jumpa tak terpikir nak mintak ubat sapu.. dia yang tegur...kenapa tangan hakaq..merah2 gatal.. dia suh try satu KRIM ni.. MAK ambik kat DOKTOR kat TANJUNG TUALANG.. 


DAPAT CIPUT ajerkk tapi.. Alhamdullilah.. syukur akhirnya.. tamat segala keseksaanku.. 



SEBELUM.. 





Klinik Nagoke terletak di Tanjung Tualang ( GPS 4.326833, 101.055248 ) beralamat di No. 9, Laluan Sungai Durian, Tanjung Tualang, 31800 Tanjung Tualang, Perak. Klinik pakar kulit yang paling popular di Perak ini dibuka untuk pesakit dapatkan rawatan adalah seperti maklumat di bawah


Isnin – Jumaat : 8.30 am hingga 5.30 pm 
Sabtu              : 8.30 am hingga 1.30 pm 
Ahad               : Cuti 

Tel : 05 – 360 9217

satu lagi.. yang best pasal Klinik ni.. korang kena pegi awai2 subuh hehe.. sebab orang padat macam masuk Kedai TOTO.. hehe.. beratur panjang.. dari merata ceruk orang datang.. 




Aku dapat sikit aje sebab mak kata dia pun ada sikit.. so. sikit sorang ler.. hehe.. aku dapat aje.. benda pertama aku pikir.. nak SEMBUH. 


tiap2 pagi aku sapu. sambil gosok tu.. doa.. supaya sembuh.. Alhamdullilah.. lepas 2 minggu.. 

Tarrrrraaa.. 3 tahun aku sakit kulit yang susah nak sembuh.. dah SEMBUH SEPENUHNYA.. 

Sekarang aku tak ada ler.. rasa malu sangat nak berdepan dengan orang ramai.. hehe.. tak salah orang bertanya.. tetapi.. MAK malu nakk hahaha.. 

Kalau korang nak try segala penyakit kulit yang susah nak sembuh ke..aper ker.. pergi ler.. KLINIK NAGOKE TANJUNG TUALANG.. 

Jimat mak dari nak beli macam2 krim kulit kat pasaran.. 2 minggu gosok dah hilang sakit kulitku.. hehe.. 

NAK TENGOK GAMBAR SEKARANG TAK??? hehe.. 

jeng jeng jenggg.. AUWWW. hahahaha.. 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
korang FOKUS kat Tangan tau.. hehe.. yang lain abaikan hehe.. 





Post a Comment