Wednesday, 23 November 2016

CARA TERBAIK IBU MENGANDUNG NAK DAPAT TEMPAT DUDUK DALAM LRT -PALING BERKESAN

Assalam semua.. Orlylove terpanggil untuk share kaedah yang selama ni.. Orlylove lakukan ketika menaiki perkhidmatan awam seperti LRT... Naik kesian tengok kerenah ibu2 mengandung yang meroyan siap kasi VIRAL di internet.. sebabkan tak dapat duduk dalam LRT. 

Cek bukan tak kesian pasal orang2 yang mengandung ni.. cuma KITA ORANG TIMUR memang tak suka bising2.. meminta2 tapi.. belakang siap meroyan.. kenapa orang tak kasi aku duduk.. 

Weiii.. aku mengandungg ler.... weiii..korang tak nampakkkkk ker.. weiiii.. korang nak aku pengsan ker ..aku berdiri niiii.. weiii..baby aku dah tendang2.. nak dudukkkkk ni.. weii.. hihi.. (aku pernah mengalami nyer dulu... )

INI GAMBAR LAMA TAU.. huhu.. rindu lakk nak mengandung lagi.. tapii.. STOP !!!!.. IN THE NAME OF LOVE.. hehehe.. 



Ok .. back to masalah yang dihadapi dengan semua IBU MENGANDUNG YANG TERASA terseksa apabila korang tidak diberi tempat duduk dalam PERKHIDMATAN AWAM... 

Korang kena jelaskan YANG KORANG NI MENGANDUNG.. Maksud akak.. TUNJUK LER PERUT TU ketika masuk dalam LRT tu.. dalam situasi kalau perut korang dah nampak tetapi orang buat2 tak nampakk korang kena ler.. buat TINDAKAN DI BAWAH.. 

CARA NAK DAPAT TEMPAT DUDUK DALAM LRT

* BERANIKAN DIRI TEGUR.. "BANG/ KAK..kasi saya duduk boleh..???"SAYA MENGANDUNG... 
* Gosok2 ler.. perut korang yang COMEL Tu.. Kalau GOSOK LAMA2 tapi..masih tak ada orang kasi.. dudukk.. 

* KORANG pakailer.. baju yang KETAT tang PERUT.. sebab ada ajer perempuan ngandung yang perutnya.. tak besar sangat... ala2 bola bowling ajer.. kalau pakai baju besar..memang orang tak nampak... 

* Korang bengkokkan sikit badan tu.. tonjolkan perut tu sampai terkena kepala orang yang duduk dan buat2 tidor tuu.. tonyoh2 sikit.. kasi mereka rasa baby dalam perut tu..hehehe.. sure mereka yang duduk tu.. happy dan say hi to your baby gegege.. 

* KORANG BUAT2 ler.. pengsan.. akhir kata hehehe.. kalau dah terukk sangat nak duduk tak dapat kann.. hehe.. 



AKU NAK CADANGKAN KEPADA PIHAK LRT MALAYSIA.. 

LETAK BUTANG TEPI KERUSI .. dalam LRT .. yang membolehkan penumpang yang memerlukan tempat duduk.. menekan BUTANG tersebut... PREEEEETTTT.. so.. bila bunyi itu kedengaran..orang yang duduk ..buat2 tidor tu.. akan tersedar dan tengok2 ler.. kanan kiri saper yang mengandung.. orang tua.. dukung kanak2.. macam tuu.. ler.. 

INI AJER ajaran nya untuk RAKYAT MALAYSIA yang tak paham tuuu.. huhu.. 



Kalau siapa yang biasa naik LRT di MALAYSIA.. korang akan nampak SIGN dah disediakan oleh pihak Prasarana yang TEMPAT DUDUK INI KHAS UNTUK : 


Kalau korang perasan ler.. orang yang naik LRT dia dapat duduk.. dan dia TERUS TIDUR...korang jangan ler.. pikir dia sengaja.. bersangka baik dengan semua orang.. mungkin mereka benar2 letih.. dalam LRT tu ler.. time mereka rehat.. so.. kalau kita perlukan tempat duduk disebabkan kita memang tak larat nak berdiri.. korang GUNA KAEDAH yang Orlylove kasi di atas.. KUATKAN SEMANGAT.. kalau tepuk2 tak kasi jugak.. orang yang sebelah tuw.. sure kasi korang duduk.. 

ini gambar sign untuk lrt putra Malaysia... 


Tapi.. kalau dah nampak macam ni.. masih orang buat dekkk.. tak nak kasi duduk aku  panggiil orang tu .. DUNGU BODO TAK LEH NAK AJOR.. huhu



Itu bab IBU MENGANDUNG... APA NASIB kalau kita ni orang tua.. yang dah ada uban banyak tu.. korang pikir2 ler.. nak kasi duduk ke tak.....?? tak kira lah apa bangsa pun.. kalau kita nampak orang tua..kasi ajer ler.. duduk.. 



NASIB kita bukan macam negara-negara yang macam ni.... penuh sampai melimpah ruah keluar gerabakk.. huhu.. Syukur ajer ler.. 






Tak payah ler.. kita nak jadi wartawan untuk buruk2kan orang lain dengan memVIRALkan muko yang tak nak kasi duduk.. kita kena berlapang dada.. dengan kehendak ALLAH... in sha Allah...kalau kita tahu HAK KITA.. Allah akan bantu.. Buat ajer LANGKAH2 yang ORLYLOVE sarankan di atas.. hehe.. KITA BANGGA JADI WANITA MENGANDUNG.. KITA ADALAH OKU..ketika MENGANDUNG.. huhu

Satu lagi SITUASI.. Orlylove selalu gak terkena.. pasal .. memberi duduk kepada orang yang bukan hak.. seperti.. 

- Perempuan tu memang buncit. hihi.." KAK nak duduk??? hehe.. lepas tu.. awekksss tu  cakap.. "EH.. tak aper.. saya tak mengandung.. " wakkakkkaa.. lepas tu.. awekss. tu.. akan tengok perut dia.. 

dah sure.. dalam hati... sedang mencarut pasal PERUT dia.. lepas tu.. sampai opis atau rumah .. dok menggoogle ler.. produk kasi perut KEMPIS hhehe.. siann.. hehe.. 

Wasalam.. Love You All..Muah.. 
Post a Comment