Thursday, 3 September 2015

PETROSAINS MEMANG HEBAT!!!!..

Alhamdullilah.. sampai juga kami ke Petrosains KLCC yang di janjikan.. oleh PKTM.. Pagi-pagi lagi anak-anak Orlylove tak sabar nak ke KLCC.. mereka teruja sebab kira 1st time dapat masuk Petrosains.. hehe.. bukan mama tak nak bawak.. tempat gitu.. tak sesuai bila korang tak paham.. hehe. ni dah besar sikit.. kira.. berbaloi ler.. 

Tapi.. today.. mama ada misi.. untuk membawa anak-anak asnaf yang terpilih dari 2 keluarga untuk ke Petrosains atas sumbangan orang awam. 

Keluarga pertama anak seramai 5 orang.. dan famili ke 2 seramai 9 orang anak mereka.. semua kecik2.. memang mereka enjoy.. 

Kami mulakan perjalanan awal pagi selepas sarapan yang di sediakan oleh pihak KRT Flat Sri Kedah Gombak.. 

Kami bertolak dengan menaiki LRT Putra ke KLCC.. memang cuak nengok muka sorang-sorang anak Orlylove sebab mereka baru 2 kali naik LRT.. hehe.. baru korang rasa.. yer.. mama dah muak.. tiap2 hari naik untuk ke opis. hehe.. siap si kakak nak muntah lak.. mampuss.. cepat2 stanby bag nak muntah.. hehe.. tapi nasib tak jadi muntah.. hehe.. 

Lepas masuk Petrosains.. kami ke KFC untuk menjamu selera.. seronok nengok muka anak2 dan ibu mereka menjamu selera.. walaupun penat berjalan dalam Petrosains.. lepas tu.. kami ke taman KLCC untuk melayan anak2 untuk bermain sekejap..dan solat zohor dan balik.. 

Sampai ajer di kawasan rumah.,.. sambung lak.. minum petang dengan semua.. hehe.. Alhamdullilah.. dan terima kasih semua kerana sudi menerima jemputan PKTM untuk aktiviti riadah ini.. 

Harap semua suka.. dan terubat rasa kesedihan yang mereka hadapi setiap hari.. Kepada sesiapa yang telah menderma .. terima kasih banyak-banyak.. dan kepada yang ingin menderma.. boleh terus menderma.. dan boleh Call Orlylove di talian..: 017-6118924. 

Layan .. kenangan kami ke KLCC.. PETROSAINS>> AWESOME.. 


semua lepas sarapan dan menanti nak gerak.. bersama.. 


senyum.. dalam LRT tapi.. muka cuak nak muntah.. hehe


bincang mana nak start dan bagaimana


ni ler.. team PERTAMA yang terpilih.. hehe.. termasuk anak VOLUNTEER.. mama.. hehe



VOLUNTEER TEAM... SIS MIN, SIS WANIE, SIS FATIHAH, SIS ROS dan SIS erm.. alamak..leh lupa nama sorang lagi.. sorry Sis.. 


Naik Sky .. 



Masuk dalam tempat angin laju.. rasa kan.. kelajuan angin time ribut taufan.. melanda.. 




sample menu makanan orang-orang dalam kapal laut..atau di pelantar minyak.. 



Orlylove Solute dengan Kakak ni.. Anak 9.. tabah dia membesarkan mereka dengan kasih sayang.. seorang IBU.. senyum ajer dia.. comel2 anak2nya.. 


sibuk buat Experiment sains.. 








Masih ada lagi MISI KE 2.. program ini.. tunggu..  
Post a Comment