Sunday, 28 June 2015

Projek Hiasan Bunga Pentas.. Gila Cantik..

Assalamualaikum... hehe.. Cun giler.. angkat bakul masuk ramai-ramai.. suh orang angkat.. sebab I dah ada dalam bakul You.. hehe.. Citer nyer gini.. 

Orlylove dapat call dari seorang sahabat yang ingin memohon pertolongan.. bukan nak kemas rumah.. bukan nak tolong buat paperwork.. tapi. nak minta tolong..HIAS PENTAS... opss.. bab deco I memang suka tapi.. PENTAS belum pernah ler.. sebab dia nak buat bunga hidup.. you know.. fresh flowers.. ok.. ok.. I sahut cabaran.. tapi.. macam biasa ler.. I kenalah bawak kawan karib wa tu.. hehe.. My Mom.. please.. mak.. tolunn... Hokey.. benda pertama.. pegi jumpa mak.. kawtim bebaik.. hehe.. YES mak setuju.. ikut.. 

Pepagi Orlylove dah ikut seorang pegawai dari Baitulmal untuk membantu beliau memilih bunya di kebun AhSeng.. hehe.. kat Sungai Buluh.. 

Dah settle..pilih.. JOM.. kita ke tempat kejadian.. di Hospital Tunku Mizan Wangsa Maju.. Kalau nak tahu.. Orlylove 1st time masuk.. walhal.. rumah sebelah ajer beb.. hehe.. Sorry ler.. yek.. I biasa masuk HKL.. hehehe.. 

Dari Jam.. 11 kami menghias sampai ler.. jam 12 tengahari.. Hokey.. tunggu paku pakis sampai.. dan pewangi .. hokey.. dah settle.. tapi. hasil sebenarnya.. mengikut budget..kalau diberi budget lebih.. Wa tak pilih bunga ini sahaja.. Orlylove akan pilih banyak lagi bunga segar yang cantik.. tapi.. mahal ler.. ini..pun dah sampai RM400++.. 

Korang layan ajer ler.. gambor hamboo..na.. 


Harga pokok kat sini.. memang murah.. sebab kami dah pergi setiap satu kedai.. semua jual sepokok dalam RM4-5 ke atas.. kat sini ajer banyak pokok.. cantik-cantik.. yang jual 3 poly bag pokok tu..  untuk RM10.. nak alamat korang nengok ler.. kat situ.. atas tu ada.. hehe.. malas lak nak salin.. hehe.. 






Mak dengan boy garden.. hehe..baik budak nyer.. layan ajer kerenah kami.. hehe


Selfie jap.. dan susun nak ambik feel.. huhu


Cantik kan.. 


Majlis ni ler.. 


Dah susun pokok tapi..masih tunggu paku pakis tak sampai lagi.. 




Taraaa.. dah siapp.. kejap ajer bila ada sentuhan PRO.. hehe.. 


Lek..lek.. dulu.. ambik mood.. 


Berdirinya saya di sini adalah untuk.. bla..bla.. verangan ajer ler.. nak berucapp.. hehe.. 






Posing mak.. terbaik.. hehe


dari jauh macam tak nampak sangat bunga kuning tu.. huhu.. itu ler..kami nak warna kuning pekat.. Ustaz nak bunga kecik2.. hehe.. tapi.. Orlylove puas hati ler.. dengan hasil sendiri walaupun tak ada orang puji.. hehe.. tapi..abang-abang tentera memuji juga ler.. Terima kasih banyak-banyak.. ye.,,.lain kali panggil lagi kami.. Kami sedia berkhidmat untuk project-project adhoc ni.. hehe.. 

Tapi.. kalau sesiapa yang ada project gini.. nak suh Orlylove hias.. call ajer.. Orlylove di nombor. 017-6118924 

wasalam.. 


Post a Comment