Friday, 23 January 2015

ZAMANI Oh ZAMANI.. SLAM PATUT DIHARGAI..

Assalamualaikum. semua.. Orlylove just nak share siapa penyanyi yang Orlylove gilai dari kecik sampai besar..

Dia adalah ZAMANI dari kumpulan SLAM.. orang nya manis dimataku.. hehe..

Awak.. time kita remajakan.. gambar Zamani Slam ni.. memang sentiasa duduk diam dalam purse ku.. dan kakakku..

 
Banyak lagu-lagu dari kumpulan SLAM yang aku masih ingin lirik-liriknya..
Semalam Negera telah dikejutkan dengan kisah Zamani kena tangkap disebabkan DADAH..
tapi.. itu tidak mengurangkan rasa suka aku terhadap penyanyi kesayanganku ini..
 
Suaranya yang merdu dan susah nak ditandingi..
Kemunculan kumpulan SLAM yang dulunya menjadi fenomena luar biasa hingga terlalu popular di Negara jiran.. agak-agakler.. patutnya.. Negara dah iktiraf Zamani SLAM ini sebagai Lagend yang patut disegani.. kasi sedikit anugerah.. seperti artis-artis sekarang ni terima..
 
Sampaikan artis yang hanya suam-suam kuku pun dapat anugerah pingat dari Sultan semua.. kalau korang yang tidak kenal siapa ZAMANI SLAM..
 
sila check kat sini..
 
 
Macam anak-anak zaman sekarang ni.. minat sangat korang dengan artis K-POP kan.. Mak minat ZAMANI tauu.... apa jua yang terjadi kepada beliau... Orlylove tetap mendoakan supaya Allah maafkan kesalahan beliau dan Semoga Zamani dapat menjalani rawatan penyembuhan kerana DADAH ini.. :(.. semoga Zamani.. cepat pulih dan kembali berkarya..
 
Bakatmu tiada tandingan..
 
 
jom layan lagu kegemaran Orlylove..
 
 
Lirik Lagu Gerimis Mengundang – Slam

Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang
Dalam tak sedar ku kebasahan

Pernah juga kau pinta perpisahan
Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Nyata kau serius dalam senyuman


Chorus

 Bukan sekejap denganmu
Bukan mainan hasratku
Engkau pun tahu niatku
Tulus dan suci
Senang benar kau ucapkan
Kau anggap itu suratan
Sikit pun riak wajahmu
Tiada terkilan

Hanya aku separuh nyawa
Menahan sebak di dada
Sedangkan kau bersahaja
Berlalu tanpa kata
Terasa diri amat terhina kau lakukan
Terasa diri amat terhina kau lakukan


Ulang Chorus

Sia-sia kukorban selama ini
Jika kasihku, jika hatiku
Kau guris oh oh oh…
Dalam tak sedar ku menangis

 
 
Post a Comment