Thursday, 27 February 2014

I ADA MOTOR BESAR..You ADA?.. APA BRAND?

Orlylove terasa bangga bila melihat kehebatan rakan-rakan wanitaku memiliki motor besar atau lebih di panggil minah motor berkuasa besar..tau..bukan "geng minah berbadan besar membawa motor"..kikiki.. 

erm.. bila dah lama tak jumpa .. tetiba update dalam laman sosial tentang kumpulan bermotor berkuasa besar.. GERUN..NOK.. Mak dulu berangan gak dapat MEMBELI .. motor besar.. ker.. satu hari dapat bawak motor berkuasa besar ker.. hehhee.. opsss.. tapi.. hanya aku ajer tak dapat.. tapi.. kawan baik aku ni.. bernasib baik.. sebab impian dia tercapai..akhirnya.. tahniah beb..hasrat kita telah kau tunaikan..walaupun ko sekarang ajer .. tak bawa aku sekali ..tak pe satu hari yer..aku naik motor besar hang.. AKU GAYAT.. dah la..ni.. bila semuanya membesar.. 

" Kisah motor ni terkenang aku dengan BFF aku yang aku panggil J.. korang jangan ingat J tu aper yer.. J tu nama panggilan manja aku dan best friend aku ni.. time kat kolej dulu..kitorang selalu berdua ajer membonceng motor kapcai Arwah bapa J ni....korang bayangkan dulu time kat kolej.. bila naik motor ke hulu ke hilir.. dah bangga gaban..hihi sampaikan di gelar MINAH MOTOR.. kekekke.. bila kenang nama tu..lawak pun ada.. tapi.. dulu pakai ..helmet APOLLO..longgar dengan tali pun tarak.. yer lah.. time student.. aper yang ade ajer ler..rembat..hehe.. 

Kisah yang aku tak leh lupa ketika naik motor dengan aku nyer,..BFF ..begini..jengg..jengg..jengg.. TEPAT JAM TIGA PAGI.. ehhehe.. seram lak nak citer.. kekeke.. "

Satu pagi.. aku kelam-kabut nak ke kuliah.. pagi.. kul 8 tuhh.. dah ler.. tak tidur seharian buat assignment .. dengan mata kuyu-kuyu giter. yang BFF aku ni.. siap datang bilik nak tanya pasal baju.. aku pun.. plan ler.. sama-sama kita jadi AYU harini.. sebab kuliah kali ni.. ada mamat yang kitorang masing-masing usharr..baikk nyer.. hehe.. 

Dengan penuh semangat kitorang pilih tema BAJU KURUNG KEDAH.. so memasing ler.. pakai baju kurung kedah yang agak cun gak.. time tu.. hehe
Nak jadikan kisah.. jam dah agak lewat.. dan BFF aku bawak motor.. agak bahaya.. hehe.. walaupun.. motor HONDA C70 ketika itu..    korang try bayangkan yer citer aku ni.. sure korang masyuukkk nyer.. kekeke.. 

Dewan kuliah aku ni atas bukit.. dengan gembira dan manis nyer bebaju kurung kedah.. Bff aku ni.. bawak laju sebab dah lewat.. sesampai ajer di bukit.. aku pun peluk erat ler.. pinggang dia.. tapi.. perkara yang aku tak sangka telah terjadi.. 

sambil aku layan blusss kat belakang dengan pelukan erat.. J MENJERIT.. AArrrgggghh.. KASUT AKU..!!! KASUT AKU...!!!! dengan kelam kabut dia baru nak tukar gear dari 1 ke 2...Atas bukit ni Weeeeyy motor dah mencanak 45 darjah ....aku pun .. aper lagi.. walaupun tak suka jerit.. turut menjerit.. kenapa..kenapa?.. MEMBER cakap.. KASUT AKU.. AAAAAaaarrggg.. dalam berapa saat.. tayar motor kami terangkat ke atas ler..motor C70 kami.. budak- budak cakap..buat up willy..entah betul tak term tu..hihi

Apa lagi.. motor dah buat stunt willy bagai.. aku dan J..berpusing-pusing ke belakang 2-3 kali.. dan kami berdua terjunam dalam longkang tepi bukit Dewan Kuliah tu.. kekke.. aku panic sebab aku jatuh dengan kaki dah terkangkang ke atas..tapi muka aku tertutup dengan helmet apollo yang aku pakai.. korang bayangkan badan aku dah berbentuk macam huruf U.. dalam longkang tu.. selang beberapa saaat.. ada satu objek masuk tertindih atas aku.. walaweeyyy.. BFF aku ler.. tindih aku lak dalam kotak longkang tu.. bayangkan lah.. hehhee.. 

bukan macam ni yer.. gambar hanya hiasan.. kitorang dalam longkang tapi motor kami di atas bukit..ehehe
tapi.. gambar ni pun lawak giloss..


KAMI berdua panic dan malu sangat ketika itu.. sampaikan kitorang leh duduk dalam longkang tak nak keluar.. tinggi longkang tu pun.. lebih dari tinggi kami yang 5 kali 3 inci ni.. kekkee.. sebab malu sangat ..ada lah 2-3 orang mamat kelas lain.. tolong angkatkan motor kami yang dah tercampak ke tepi longkang.. tapi.. mereka tunggu KAMI keluar dari longkang tersebut.. 

MEMANG TAK LER BEB.. keke.. lu tunggu sampai MUSANG berjanggut pun.. kitorang tak nak keluarrr.. hihi.. 

bila line dah agak clear.. baru aku dan J memanjat longkang tu sambil gelak2 besar.. memang time tu tak rasa sakit-sakit pun walupun dah jatuh longkang TETEPI.. MALU yang kitoang risaukan..

Sambil tersipu malu ..aku call abang angkat aku untuk ambil kitorang dari kelas.. so..kisah nyer.. MEMANG TERLEPAS LER KELAS ITU ..tak leh bawak dah motor C70 tu..sebab ada benda bengkok.. huhu...

lawak ni.. kalau aku dan J bertemu.. kitorang akan RECALL dan kami akan gelak macam orang giler.. tapi.. sekarang KAWAN aku ni yang dah giler.. BELI MOTOR BESAR tak ajak member..hehe...sorry beb..aku bangga dengan hang.. sebab anak dah 2.. besar2 belaka..jiwa hang tetap kental..macam dulu.. I MISS You So much.. walaupun..kita dah di bawa arus kekeluargaan.. aku tak tahu kenapa susah sangat nak bertemu..kekangan masa dan keadaan memisahkan kita.. 

Aku nak jugak ..kot2.. ada KAWASAKI LADY BIKES datang rumah aku .. ajak aku membonceng pun CANTEK.. nak rasa gak.. hehe..round-round taman 

   
kalau korang semua berminat nak guna perkhidmatan mereka untuk berkonvoi ke rumah pengantin ker.. join sekali dalam group mereka boleh gak.. call ajer.. KAWASAKI LADY BIKERS...diorang semua sporting.. team memang gempak punya.. 

Kepada semua lady bikers kat Malaysia ni.. Orlylove harapkan korang bermotorlah dengan cara sihat.. janganlah berkonvoi dengan cara bahaya dan membahayakan keselamatan pengguna jalan raya lain..ok.. 

Janganlah korang bermegah sampaikan ada berbalah sesama Umat.. semata-mata MOTOR KAWASAKI dan MOTOR DUCATI tak leh berkonvoi bersama.. hehe.. 

NATIJAH NYER kisah Orlylove dengan BFF di atas..adalah.. kalau nak menimba ILMU BIAR Ikhlas.. jangan datang ke kelas kerana ingin bergaya dan hanya.. ingin mencarik perhatian.. bukan niat untuk tumpu pelajaran.. kan Allah dah kasi CASH perhatian yang ku inginkan.. 

THANK YOU ALLAH..   

I wanna thank you for all the things that you've done

Post a Comment