Sunday, 8 December 2013

Pening kepala dengan Migraine apa beza?

Assalamualaikum... Kalau kita selalu mengeluh sakit kepala.. tetapi.. suka sangat guna terma " SAYA MIGRAINE".. erm.. ada banyak beza nyer tu.. sakit kepala biasa dengan Migraine,, 

Cuba kita lihat gambaran di bawah.. Sakit kepala yang anda alami di fasa mana?

Sinus?
Cluster?
Tension?
MIGRAINE?

Best giler ayat kawan aku sorang ni,, "I kalau sakit kepala tak akan ambik MC, I datang jugak office,, ala.. makan panadol.. lege ler.." 

So, boleh lak sakit hati ambik MC? sakit hati dengan orang sekeliling akan buatkan kita nyer kepala sakit gak.. hehe..

Agak-agak ler,,,kalau dok sakit kepala jer nak kena makan Panadol.. kaya ler.. company jual panadol nanti.. lepas tu... ade jer orang yang keluar kenyataan yang panadol tu  tak bagus untuk kesihatan.. -Aku ler..tu.. hihi

So, apa caranya kita nak kurangkan kesakitan sakit kepala kita ni..?


Baca selanjutnya.

Orlylove paling tak suka makan ubat,, bukan tak suka pasal takut makan ubat, tetapi..tak suka sebab semua ubat ada kesan sampingan.. so.. dalam bab pening kepala ni.. sebenarnya.. Badan kita banyak mengeluarkan angin JAHAT yang masuk ke bahagian kepala sehingga semua saraf di kepala terasa sakit.. Kat bawah ni ada sepotong ayat yang you all leh amalkan.. 


atau

Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali) 

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali) 

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali)

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali)

5. Baca Surah An-Nas (1kali)

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali)

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.


Ehsan

Selamat beramal.. 

Post a Comment