Wednesday, 18 May 2016

MUKA ALIM.. TAPI PENIPU.. ADUSSS EN. "H" ORLYLOVE DAH KENA "GAME"

Pengalaman ngeri Orlylove berdepan dengan orang yang cakap memang manissss.. tapi kali ni nak cerita kisah .. sang putera Katak melompat2 mencarik mangsa ..lalu terjumpa lah dengan si Pari-pari kecil yang comel dan bercahaya di badan nya.. 

hehe.. Adusss.. nak start macam mana pun tak tahu. 

Kisah ni bermula dengan "H" bertemu Orlylove di hadapan kedai Orlylove dan beliau menanyakan pasal business yang Orlylove usahakan ketika itu.. Sebab dia berminat dengan produk kami..so..dengan rasa teruja..kami melayan beliau...di ketika itu Adik orlylove ada bersama dan Hubby Orlylove pun ada..1st time jumpa..adik Orlylove dah memberi isyarat BAHAYA LELAKI INI..tetapi apakan daya..KUASA APA yang beliau ada..sehingga ORLYLOVE termakan pujuk rayu untuk bekerjasama dengan beliau untuk mengusahakan projek business JUBAH..

Dalam dua bulan berlalu..kami dijadikan mangsa untuk beliau melarikan diri dari masalah terbesar beliau..iaitu..HUTANG dengan satu CAFE yang beliau uruskan selama ini. Orlylove bersetuju untuk membantu beliau untuk mengusahakan perusahaan Jubah beliau dan cafe yang selama ini menuju jalan hitam sebab tiada pelanggan dan kurang jualan..

selama sebulan Orlylove membantu beliau..dengan perjanjian LISAN sahaja..kami mendapat tamparan hebat apabila pihak pengurusan CAFE memberi kata dua..kami di Offer untuk teruskan perniagaan di CAFE itu tetapi dengan sejumlah bayaran yang agak mahal. Pada mulanya kami menolak tetapi atas nasihat En. "H" terus kami hanyut dengan pujukan beliau supaya kami SIGN KONTRAK yang kami sendiri tak tahu kenapa kami kena sign.. so..selama sebulan berlalu..hutang kami sudah bermula dengan pihak CAFE..tetapi..nak masuk bulan ke 2 ..kami tersedar dari lamunan apabila En. "H" menghilangkan diri dari kami dah pihak CAFE,...akhirnya..kami baru dapat tahu yang banyak benda kami di tipu..oleh EN. HHHHHHHHHH..Puii.

Nauzubillah..kami kena GAME..dengan En.H.

Dia GAME kami untuk dia melarikan diri dari pihak CAFE yang selama ini dia berhutang banyak perkara..Ya Allah..kuatkan hati kami..Cekalkan IMAN kami..aku dah tak berdaya untuk teruskan cabaran ini so kasi kami peluang untuk CABUT..walaupun nama business kami sudah tercalar,..tetapi kami akan tabah untuk meneruskan perjuangan kami sebab ini PASSION kami.. DOAKAN kami bangkit semula dengan semangat baru di bulan yang INDAH INI BULAN SYA'BAN 1437..menjelang bulan RAMADHAN yang akan menjelma ..kami akan menerima cabaran ini dengan penuh REDHA dan maafkan kami sebagai orang yang baru menapak untuk mengembangkan perniagaan kami..

EN.H terus menghilangkan diri dan kami menjadi mangsa beliau dan Kontrak yang kami sign telah menjerat kami dari masalah HUTANG dalaman yang selama ini membelenggu pihak pengurusan..

pengajarannya..jangan menilai orang dari LUARAN.. dan cepat buat keputusan walaupun ada pihak memujuk dengan jayanya.

Mereka yang GAME kami ni..bukan calang-calang orang..semua orang cerdik pandai.. tapi..tak tahu ler..zaman sekarang...kalau nak berjaya kena tempuh banyak lagi ranjau dan duri yang kita kena lalui..

ni ler orang nyee. segak bergaya..Opsss..Sorry..gambar EN.H akan disiarkan pada artikel akan datanggg Tuunggggguu...








Post a Comment