Friday, 20 February 2015

PORT DICKSON KAMI DATANG....

Syukur.. dapat gak bawak anak-anak jalan-jalan ke Port Dickson. dah lama plan tetiba baru nak berjaya.. percutian singkat yang tidak di rancang.. 

Bangun pagi tetiba dapat panggilan dari Mak mertua kesayanganku .. Kringg.. Kringg.. Kring.g.

"Assalamualaikum,.Mak.. kenapa.. Yer ker.. Ok ler.. " 

Simple kan .. bila borak ngan mak mertua. hehe.. make it simple.. but perfect.. hehe. 

Ok.. cepat siapkan anak-anak.. harini.. cuti Raya Cina.. lagi.. redha ajer.. 

Sampai di Port Dickson.. pusing-pusing carik hotel..bila dah kamekaze gitu.. alamat kamekaze ler. nak lepak pun.. 

korangg tengok ajer lerr hasilnyee..tengah update ni..si abang Rayyan lak bangun,,huhu..nak syusyu..adioss.. tapi susu Rayyan ni.. FREE.. Alhamdullilah.. nak masuk 2 tahun pun..masih lagi.. menyusu badan.. ni angkara kakak dia ler.. si Qalesya.. hehe.. tak kira tempat.. terasa nak nyonyot,, pakse rela.. I.. 


Dalam kereta On the way.. to PD..Opss. Kakak Qalesya dah 4 Tahun usia dia.. 


Layan isi minyak dulu.. kang semput-semput lak.. nak bermandi manda.. hehe

Lawak giler.. ketika mereka 1st time jejak kaki di pantai.. hehe.. kalau korang nak tahu.. kesemua anak-anak Orlylove.. memang tak pernah mandi pantai.. mereka tidak tahu yang air laut itu masin.. selalunya..kalau bercuti di mana-mana tempat berpantai..memang pandang dari jauh ajer.. sebab takut air..mama nyer.. lagipun.. mereka masih kecik.. takut macam-macam ler.. mama mereka ni..tapi kali ni.. memang kasi chance nak masuk, celup ngan air laut.. ops.. celup ajer.. bukan mandi..hehe

Sekali 4 anak.. celup.. badan di persisiran pantai dengan memeluk badan Orlylove sungguh-sungguh,, siap di Rayyan nangis.. Qalesya jerit.. si Sara...celup sekali  siap tak nak dah..tapi.. Kakak Mazwin.. terror.. memang sukakan air,, terjun sana sini.. landing baik.. nyer.. macam pro.. hehe.. tapi.. di pergigian air pantai sahaja untuk permulaan hidup baru.. 1st time untuk dia..setelah 7 tahun hidup.. 

So.. apa lagi.. aktiviti wajib kami..main pasir puas-puas.. nak main pasir tepi rumah Orlylove selalu larang.. Heyyy.. ada taik kucing ler.. taik anging ler.. kotor ler.. kuman ler.. kat PD ni..korang main ler.. puas-puas.. pasir.. pantai tak nampak kotornya.. sesuci ombak pantai gitu.. hehe








By PD.. see you again.. Byee..
Post a Comment